Metsatöllu värske EP nimilugu on olnud eelkuulatav nüüd juba kolm nädalat, J.M.K.E pala ”Külmale maale” on kuulatav juba paar aastat punklegendi tribüütplaadil ”Võtke istet vanamutt”.

Kolmas EP lugu ”Vana jutuvestja laul” räägib jutuvestjast, poeedist, laulikust, trubaduurist, kelle tee, ükskõik, kuhu iganes ta ka ei kulge, jõuab õhtuks ikkagi kõrtsi – sest seal on midagi, mida ta vajab – mehed, kes teda teraselt kuulavad ning kui läheb hästi, jutu eest kõhugi täis söödavad. Ent kedagi neist kuulajaist tegelikult ei huvita jutuvestja pajatused põrmugi – nad on siin siiski ainult ühe kindla eesmärgi nimel. Aga jutuvestja peab olema, ilma temata ei saa. Kuni jagub veel laule ja jutte, ei lagune vana hea maailm koost.

Kõigi EP kolme loo sõnad on leitavad Metsatöllu kodulehel www.metsatoll.ee

Nagu Metsatöllul kujundusel traditsiooniks, on ka EP “Pummelung” kaanel Jüri Arraku teos, originaalse käekirjaga kunstnik on seekord andnud kasutada detaili graafikast “Kuldvasikas” (1990. Erakogu).

EP “Pummelung” produtseerisid Metsatöll ja Samuel Ruotsalainen. Üles võtsid Keijo Koppel ja Metsatöll Roundsound Stuudios, Tallinnas, septembris ja oktoobris 2013. Heliread mängisid kokku Keijo Koppel ja Marko Atso oktoobris 2013. Plaadi valmiku tegid Keijo Koppel ja Marko Atso märtsis 2015, samuti Roundsound Stuudios. EP antakse välja koostöös Universal Musicuga tütarfirma Spinefarm Records alt.

Metsatöllu EP ”Pummelung” on saadaval enamikes digikanalites. EP-d saab alates tänasest osta suurematest plaadipoodidest Lasering, Terminal, Apollo ja Rahva Raamat. Neid jagub tõesti vaid esimestele, sest kogused on limiteeritud – 500 CD’d ja 300 vinüüli.

Markus - laul, kitarr
Lauri - laul, torupill, viled, kandled
Kuriraivo - bass
Atso – trummid

Metsatöll – Pummelung (EP) lugude nimekiri:
1. Pummelung
2. Vana Jutuvestja Laul
3. Külmale Maale - J.M.K.E. kaver

Kuula uut EP-d ”Pummelung” Spotifyst.

Ansambli järgmine ülesastumine toimub 30. mail Kuusalus Veljo Tormise 85. sünnipäevale pühendatud kontserdil "Regilaul ja karuäke".