“Digigirlsi missioon on viia tüdrukud tehnoloogiateemadega sinapeale, neid populariseerida ning näidata, et IKT maailm on äge,” põhjendab ettevõtmist Digigirlsi eestvedaja Mari-Liis Lind. “See pole kaugeltki mitte ainult meeste pärusmaa – mida praegu tihtipeale arvatakse,” täiendab ta.

Sarja viiel üritusel korraldatakse mitmeid töötube, kus õpetatakse tütarlastele programmeerimist, tarkvara testimist, andmebaaside käsitsemist, disaini, turundamist ja projektijuhtimist. Töötube viivad läbi hakkajad naised, kes toimetavad rohkemal või vähemal määral IT maailmas. Näiteks tänasel avaüritusel räägivad oma tööst ja viivad õpitubasid läbi tehnoloogia valdkonnas töötavad naised Skype Eestist, Microsoft Eestist, Fortumost, ZeroTurnaroundist, Bang&Olufsenist, Heelosophyst ja Trinidad Consultingust.

Skype’i personalijuhi Merle Liisu Lindma sõnul otsustas Skype Digigirls üritustesarja kaaskorraldada seoses ettevõtte eesmärgiga tuua kiirelt arenevasse IKT valdkonda rohkem naisi. “Tehnoloogiaalased oskused ei piirdu ainult programmeerimisega, seal on palju muudki mängus, mida Digigirls õpetab.” Ta lisab, et seesugused oskused võiksid varuks olla ka teistes valdkondades töötajatel, sest tehnoloogia ümbritseb meid kogu aeg ja igal pool. Lindma sõnul on IKT-sektori üks tunnus suur meeste osakaal - kaks aastat tagasi tehtud mõttekoja Praxis uuringu kohaselt on naiste osakaal IKT-sektoris vaid 22%. “Skype ühe hinnatuima Eesti tööandjana soovib muuta seda, et naisi nii vähe kiirelt arenevas IKT-valdkonnas tegutseb,” selgitas Lindma.

Digigirlsi korraldajaks on vabaühendus Kogukond Tech Sisters, mis loodi 2012. aastal. Selle eesmärgiks on Eesti (info)tehnoloogia maastiku mitmekesistamine. Ühingu tegevus seisneb naiste seas (info)tehnoloogia valdkonna propageerimises läbi erinevate ettevõtmiste sh koolitused, töötoad ja kokkusaamised. Tech Sisters soovib inspireerida ja jagada liikmete kogemusi, et rohkem naisi julgeks ja tahaks IT teemadel diskuteerida ning ka ise selles valdkonnas tööle asuda.