Apteegikosmeetika on viimastel aastatel muutumas aina populaarsemaks, sest lisaks iluvigade peitmisele ning välimuse parandamisele on sel ka tervistav toime. Nimelt on dermakosmeetika toodete puhul tegemist ravimitööstuse väljalaskega, kus koostisainete juures on oluline puhtus ja põhjalikult läbiviidud meditsiinilised uuringud. Apteegist kosmeetikat ostes võib kindel olla, et kreemipurgis või šampoonipudelis on säilitus- ning värvaineid väga vähe. Lisaks on sellised tooted tavaliselt ilma lõhnata ning ei tekita allergilisi reaktsioone, punetust ning kipitamist.

Apteegikosmeetika sobib hästi erinevate nahaprobleemide puhul. Kindlasti oskab apteeker anda head nõu, milliseid tooteid tasub kasutada näiteks vistrikulise, põletikulise, kuiva nahatüübi, kuperoosa või ekseemide puhul. Abi leiab ka juuksehooldusvahendite osas, kui mure allikaks on näiteks kõõm või nõrgad ja katkevad juuksed. Samuti eelistavad dermatooteid need, kes ei armasta spetsiaalse lõhnaga kosmeetikat või on ülitundlikud paljude ainete suhtes.

Laiatarbekosmeetikast, mida võib leida igast suuremast kaubakeskusest, eristab apteegis müüdavat kraami looduslik päritolu. Vahel kasutatakse koostisosadena ka taimseid ekstrakte, eeterlikke õlisid või hoopis mineraaliderohket vett mõnest kuulsast kuumaveeallikast, millel kõigil spetsiifiline raviv toime. Apteegist saab dermakosmeetikat varuda nii igapäevaseks kasutamiseks kui ka mõnenädalaste kuuride jaoks. Selles osas annab täpsemat nõu juba poes olev farmatseut.

Tihtipeale on tulusam ravida välja nahaprobleem, kui kuhjata koju hulgemas koguses erinevaid peitepulki ning varjavaid kreeme. Terve nahk on loomuliku ilu aluseks.