Noolele vajutades jõuad ennast huvitava kuuni, nimele klikkides aga sündmuse kodulehele või Piletilevisse, kust leiad ka rohkem infot, piletihindu, täpseid toimumiskuupäevi ja -kellaaegu. Kõik üritused on järjestatud kronoloogiliselt. Rõõmsat avastamist! 

1.–4. juulini kajab Muhus ja Kuressaares Nautse Mihkli talu õuel tulevikumuusika. Festivali Juu Jääb programmis on teiste hulgas Nicole Jo & European Girls Power, Gabriel Coburger & Jean Paul Quintet Saksamaalt, Ryota “JazzTronik” Nozaki Jaapanist, Keisha White Londonist ja kodumaine Würffel, lisaks toimuvad kontsert-õhtusöögid Kuressaares Arensburgi hotelli päikeseterrassil ja Pädaste mõisas.

1.–5. juulini müriseb Tallinna lauluväljakul Õllesummer, mille selleaastased peaesinejad on Placebo, The Cardigans, Nyusha ning Tanel Padar & The Sun. Kokku astub seitsmel laval üles ligi sada artisti. Pakutakse pop- ja rokkmuusikat Hartwall Originali laval, džässi KWV veini- ja jazz’i-aias, klubimuusikat Jägerclubis, Kuuba rütme laululava teisel korrusel ning levimuusika klassikuid Retro FMi laval.

1. kuni 18.juulini etendub Viimsi Vabaõhumuuseumis Miksteatri kogu perele mõeldud suvelavastus “Saabastega kass”, mida mängitakse kokku 14 korral.

1. juulist 1. augustini pannakse päike loojuma Kablis Päikeseloojangu festivalil, kus astuvad üles Traffic, Lea Dali Lion ja Vennaskond, aga pakutakse ka klassikalisemat muusikat ning filmi- ja vestlusõhtuid.

2.-12. juulil annab Marju Länik koos erinevate Eesti muusikutega viis kordumatut akustilises võtmes kontserti “Naerdes ja naeratades”, et üheskoos nautida Marju laulude paremikku ja kuulajad hea tujuga “päikesemaale” kanda.

2.-12. juulil teeb Vanemuine suvist teatrit Setomaal, Obinitsa külas, kus asub kaunis 30ndatel aastatel valminud puumaja, mida omal ajal kutsuti selle ehitanud ja sääl elanud kaupmehe pere järgi Kalju Maja ja Obinitsa aken. Eepiline lugu ühest seto perest läbi 100 aasta esietendub 2. juulil.

2. juulist 13. augustini esinevad Vihula mõisas suvemuusika üritusel armastatud Eesti tähed Margus Vaher, Karl-Erik Taukar, Kukerpillid, Annely Peebo ja Jassi Zahharov ja paljud teised.

2.-15.juulil oodatakse muusikahuvilisi Laitse Graniitvillasse, et veeta romantiline ja hubane suveõhtu majaperemees Tauno Kangro skulptuuridega täidetud kaunis aias. Kui ilm alt veab, siis toimuvad kontserdid Graniitvillas sees.

3. juulil esinevad Võrus Roosisaare silla juures Jaan Sööt, Helen Adamson ja Margus Vaher, Mari Jürjens, C-Jam ja tuletantsijad. Avatud on romantikakohvik ja õhtu lõpetab öökino filmiga “Härra Morgani viimane armastus”.

3. ja 4. juulil mürtsub Vana-Vigalas Eesti raske roki lipulaev Hard Rock Laager, mis pakub 22 bändi meilt ja mujalt. Suurimad nimed on tänavu Caliban Saksamaalt, Candlemass ja Shining Rootsist ja Threshold Inglismaalt. Eestist astuvad üles Metsatöll, Kosmikud, Aggressor, Forgotten Sunrise ja paljud teised.

4. juulil Kilingi-Nõmme suveaias astub Schillingu raames üles 12 suurepärast hoolega valitud bändi ja saab mekkida häid toite. Esinejate seas on Peaking Lights USAst, Mumrunner Soomest, Würffel, Vaiko Eplik & Eliit ja paljud teised.

6.-19. juulil näidatakse Pärnus filme 29. rahvusvahelisel dokumentaal- ja antropoloogiafilmide festivalil, mis sündis 1987. aastal Lennart Meri ideest ja on kasvanud Baltimaade vanimaks filmipeoks. Festivali üheks peateemaks on esimesest festivalist saadik olnud põlisrahvaste ja nende kultuuride ellujäämine, kuid kavast leiab ka tänapäeva ühiskonda peegeldavaid sotsiaalseid käsitlusi, portreefilme huvitavatest inimestest ja inimsuhetest ning ka kunsti- ja muusikateemalisi filme. Oluline koht on ka lastel ja noortel, kellele korraldatakse õpitube ning näidatakse laste- ja noortefilmide võistlusprogrammi.

7.–11. juulil annavad Viljandi legendaarsel vanamuusikapeol kontserte Hortus Musicus, C-Jam, Hopkinson Smith lautol ning laulja, viiuldaja ja dirigent Dmitry Sinkovsky.

7.–12. juulil laotub üle Ida-Eesti väga mitmekülgne muusikapidu, kus kaunites eri paikades esitavad Juhan Viidingu laule Jaagup Kreem, Taavi Langi ja Tiit Kikas. Esinevad ka Sofia Rubina, Maria Listra, Virgo Veldi, Birgit ja paljud teised.

8.–12. juulil toimub Võrus pärimustantsufestival, mille teemaks on tänavu “Millest rikkad, sellest helded”. Sajad tantsijad, pillimehed ja lauljad nii Eestist kui ka laiast maailmast pakuvad ainulaadse võimaluse saada osa eri maade rahvakunstist.

9.–13. juulil annavad viis solisti ja pianist neli kontserti Pärnus, Ammende villas. Esitusele tulevad armastatud meloodiad Puccini, Rossini ja teiste heliloojate ooperitest. Kontserdi külalistele serveeritakse ka igal õhtul erinev õhtusöök, mille menüü on inspireeritud kontserdi kavast.

10. ja 11. juulil kogunevad rokkarid ja punkarid Tartu Raadi mõisaparki Punk’n’Roll festivalile, kus kahe päeva jooksul astuvad üles Eesti pungi paremik ja ka väliskülalised: Kurjam, Legshaker, RŪSA Lätist, Kuudes Silmä Soomest, Astro Zombies, Project Dekadenz, Vennaskond, Kannabinõid, Hot Kommunist, Huiabella Fantastica ja paljud teised. Järelpidu toimub spetsiaalselt Punk’n-Rolli jaoks Raadile kolinud Krokodilliklubis.

10. ja 11. juulil saab Haapsalus näha ilusaid autosid, sest juba 15. korda toimub Baltimaade suurim Ameerika autode näitus American Beauty Car Show, mille korraldatakse autonäitus, kokkutulek ja kiirendusvõistlus ning loomulikult saab kuulata head muusikat. Esinevad näiteks The Darkness, The Sweet, Twisted Sisteri liige Dee Snider, Metsatöll, Super Hot Cosmos Blues Band ja paljud teised.

10.-12.juulil toimub Telliskivi Loomelinnakus kurikuulus Kultuuritolm, mis üle-eelmisel aastal toimus Patarei vanglas, sealt hirmsa skandaaliga Pärnusse pagendati ja mis taaskord Tallinna hipster-linnaosas koha sisse on võtnud. Esineb palju mõnusaid artiste: Marten Kuningas ja miljardid, Tommy Cash, Ans Andur, Vennaskond, Argo Vals, Zebra Island, Holy Motors, St Cheatersburg ja paljud-paljud-paljud teised!

11. juulil pakub Viljandi lauluväljakul toimuv Retropol Italofest võimalust südamlikuks taaskohtumiseks 1980ndate superstaaridega. Üles astuvad Gazebo, Ryan Paris, Ken Laszlo ja Vince “Scotch” Lancini.

12.–21. juulil toimub Tallinnas ja Pärnus Järvi Akadeemia muusikafestival, mille nurgakiviks on fantastiline festivaliorkester, kuhu tullakse mängima kõikjalt üle maailma. Lisaks on võimalik kuulata suurepäraseid soliste.

15.-18. juulil näeb Nordea kontserdimaja laval näitlejat Raivo E. Tamme koos ansambliga Super Hot Cosmos Blues Band etenduses “Ma olen Ivo Linna”. 

16.–19. juulini kogunevad erinevate rannaharrastuste huvilised Läänemaale Roosta puhkekülla, kus nelja päeva jooksul uuendatakse sõprust purjelaua-, lohe- ning aerulauaga nii professionaalsel kui ka harrastaja tasandil. Sel aastal toimuvad surfilaagris ka Eesti meistrivõistlused SUPis ehk aerulaual. Muusika eest hoolitsevad Super Hot Cosmos Blues Band ja Elephants From Neptune, esinejate nimekiri täieneb.

16.-30 juulini mängitakse Otepääl Kaarna järve ääres Villa Müllerbecki õuel etendust “Miljonite lemmik”, mille autor on Alan Ayckbourn ja lavastaja Roman Baskin. Komöödia keskmes on skandaalihimuline saatejuht, kes üritab püsti panna erilise intriigiga tele-show’d! Mängivad Marko Matvere, Hendrik Normann, Merle Palmiste ja paljud teised.

16.–19. juulini saab folgitada Hiiumaal Hiiu Folgil, kus esinevad Daniel Wikslund ja Tulipalo Rootsist, Rüüt, Sannalise, Lepaseree, Ummamuudu, Robirohi, Oort, Vinland ja Triinu Taul, Eva Mitreikina, Sild ja paljud teised. Lisaks toimuvad õpitoad, loodusmatkad, filmiprogramm ja lastepesad.

16.-26. juulini reisivad mööda Eestit Star FMi suvetuuri raames 2 Quick Start, Birgit, Traffic ja Getter Jaani. Lisaks on kavas ka Secret Service, Regatt, Joy ja ABBA kaverbänd 99 live 8 Saksamaalt. Näeb ka Koit Toomet Jaak Joala laule esitamas.  

17.juulil korraldab portaal Auto24 Tartu lauluväljakul Rally Estonia ametliku kontsertshow, mille peaesinejaks on legendaare Saksamaa tantsumuusika kollektiiv Scooter.

17. ja 18. juulil astuvad Setomaal, Meremäe vallas Ostrova festivalil kahe päeva vältel üles Johnny Salamander ja bänd Lätist, Nikns Suns, Traffic, Metsatöll, Seto Miihi Summ, Dorahoag Portugalist, Legshaker, Ott Lepland ja paljud teised. Festival lõpeb suure simmaniga Väikeste Lõõtspillide Ühingu ja Marko Matverega.

17.–19. juulini saab Tallinna Vanasadamas, Lennusadamas ja Noblessneri sadamas nautida Tallinna merepäevi, kus suurimaks vaatamisväärsuseks on laevade mereparaad, mille lõpetab võimas tuleetendus merel. Kavas on populaarsed väikelaevasõidud Vanasadama ja Lennusadama vahel ning Noblessneri jahisadam muundub suurejooneliseks teatrisadamaks. Lennusadam on kodusadamaks öölaulupeole, kus osalevad ka Maarja-Liis Ilus, Uku Suviste, Merlyn Uusküla, Artjom Savitski, Elisa Kolk, Helen Adamson ja Desiree Mumm, lisaks veel palju kontserte ja etendusi.

17.–19. juulini rikastavad tantrahuvilised oma vaimu Viljandimaal Venevere puhkekeskuses, kus ootab ees üle 60 loengu, töötuba ja muu hinge ja meelt avardama ettevõtmise vaimsete õpetajate ja esinejatega, kelle hulgas on ka ettevõtja Urmas Sõõrumaa ja naistearst doktor Mare Pruks. Festival on alkoholi- ja tubakavaba.

17.–20. juulil tuleb sõita korraks Eesti piirist 10 kilomeetri Läti poole Salacgrivasse, sest seal toimub Positivuse festival. Nimekiri on ahvatlev: Placebo, Robert Plant and The Sensational Space Shifters, Kasabian, Basement Jaxx, St Vincent, Everything Everything, Tom Odell. Jungle, Charli Xcx, Lamb, The Sound Poets jpt. Tallinn Music Week esitleb Positivusel ka seitset Eesti artisti: Miamee, Curly Strings, Gorõ Lana, cirkl, Tallinn Daggers, Badass Yuki ja Lexsoul Dancemachine. Lisaks astuvad festivalil I Love You plaadifirma ja muusikaklubi laval üles Galvanic Elephants, Würffel, Zebra Island, Sibyl Vane ja The Werg. Pealaval esineb uue albumi materjaliga ka Ewert and The Two Dragons.

17.–26. juulil puhub Tallinnas Pirita kloostri varemetes Suvebriis ehk kontserte annavad Kõrsikud, Tanel Padar ja Tarvo Valm, Ott Lepland ja Kristjan Kaasik, Curly Strings, Triin Niitoja & John4 ning Annely Peebo ja Jassi Zahharov.

17. juulist 9. augustini näeb Saueaugu Teatritalus Tõnu Õnnepalu näidendit “Ingeland”, mis on valminud August Gailiti “Ekke Moori” ainetel. Lavastajaks on Aleksander Eelmaa ja osades Pääru Oja, Kaie Mihkelson, Külli Teetamm, Tõnu Oja, Kaspar Velberg

18. ja 19. juulil venitavad joogafännid end Haapsalu piiskopilinnuse hoovis ja kultuurikeskuses. Proovida saab rohkem kui kümmet joogastiili ja kuulata loenguid ja osaleda töötubades. Joogafestivali teemaks on tasakaal ja peaesinejaks doktor Omanand Guruji Indiast. Kavas on tegevusi nii meestele kui naistele, lastele ja rasedatele, noortele ja eakatele, alles alustajatele ning aastaid joogat praktiseerinutele

18. juulil esitavad Võsul Georg Otsa poolt unustamatuks lauldud operetimeloodiaid ja laule Maria Listra, Sirje ja Väino Puura, Voldemar Kuslap ning TV 3 näosaates juba Georg Otsana tuntuks saanud Lauri Liiv. Otsaga koos veedetud lavateed meenutab ooperiprimadonna Margarita Voites. Lauljaid saadab Margus Kappeli ansambel ja õhtut juhib Artur Raidmets. Pärast kontserti toimub samas kinoõhtu.

19. ja 20. juulil heliseb Võsul malbe jazz, sest otse Võsu rannaliival tulevad kokku enam kui 20 artisti Eestist, Rootsist, USAst, Venemaalt ja Lätist. Esinevad Rein Rannap ja superstaarisaates kolmanda koha saanud Kristjan Kannukene, Jaak Sooäär Trio, Brian Melvin Modern Times Ameerikast, Anders Bergcrantz Quartet Rootsist, Deniss Pashkevich Funk Theraphy Lätist, Li Gaoyang Quintet Hiinast, Jim Schneider Ameerikast, Andrei Kondakov Venemaalt ja paljud teised.

20.–26. juulil kõmisevad Kuressaare linnusehoovis Saaremaa ooperipäevad. Muuhulgas püstitatakse pea 2000 külastajat mahutav ooperimaja, kus tulevad esitamisele Verdi “Rigoletto”, Puccini “Madama Butterfly”, Rossini “Sevilla habemeajaja”. Lisaks on ka etendused ja kirikukontserdid.

23.–26. juulil sõidavad folgihuvilised taas Viljandisse,kus on legendaarne Viljandi Folk, mille seekordne teema on vabadus. Lisaks kodumaistele lemmikutele nagu Silver Sepp, Zetod ja Trad.Attack! väärivad tähelepanu viiuldaja Casey Driessen Ameerikast. Põhiprogrammi kuulub kahel õhtul tantsulise maailmamuusika ööklubi Lennukitehases, mille peaesineja on Acid Arab Prantsusmaalt. Üles astub ka harva esinev kodumaine Paabel.

25. juulil esinevad Kloogarannas Smilers, Terminaator, Vaiko Eplik Ja Eliit, Ines, Karl-Erik Taukar, Triin Niitoja & John4, lisaks toimub rannajalgpalliturniir, tänavakorvpalliturniir, poksivõistlus, zumba ja palju muud.

25.-26. juulini saab näha filmifestivali “Võsu Glämm”, mis on maailmas ainulaadne ühe filmi filmifestival, sest kuigi festivalil tuleb näitamisele mitu rahvusvaheliselt tunnustatud filmi, osaleb võistlusprogrammis alati vaid üks. Filme näidatakse nii Võsu Rahvamajas kui ka väliekraanidel rannaalal.

30. juulist 2. augustini kogunevad Jõgevamaal, Kuremaa mõisapargis, mootorratturid. Kolmel õhtul esinevad bändid ja korraldatakse erinevaid võistlusi. Näha saab näiteks ansambleid Dunghill, Terminaator, S.E.K.S ning plaate keerutab DJ Onu Bella ja õhtut juhib Margus Pilt.

30. juulist 9. augustini mängitakse Eesti erinevates pühakodades orelit. Sündmus algab suure oreliööga Nigulistes, lisaks toimub seitse orelikontserti ja jätkub elamustega Tallinna ja Pärnu kirikutes.

31. juulist 1. augustini annavad Leigo talus Valgre laulude kontserdi tšelloorkester ja Mart Sander, pakutakse ka klaveri-, tšello- ja orelimuusikat, Arvo Pärti ja toimub Läti ooperi orkestri ooperigala.

31. juulist 1. augustini muudab Augustibluus Haapsalu piiskopilinnuse bluusiparadiisiks, kuhu tulevad muusikat mängima Andy Fairweather Low Inglismaalt, Boney Fields ja The Bone’s Project Ameerikast, Chino ja The Big Bet Hispaaniast, Tom Doughty Inglismaalt, Candye Kane Ameerikast, Tim Lothar Taanist, Eestist Ringhold ja Karl Laanekask, The Cathouse Radio, Attention, Please! ja paljud teised.

31. juulist 1. augustini keskenduvad muusikahuvilised Põlvas, Intsikurmu metsapargis, kaasaegsele jazz’ile ning pop- ja indiemuusikale. Esinevad näiteks Triana Park, Kali Briis, Elephants from Neptune, Wilhelm, Faun Racket, Carnival Youth ja paljud teised.

31. juulist 2. augustini vallutab kohvikukultuur Hiiumaa ning terve saare suuruseks sirgunud sündmus kestab ühtekokku lausa kolm päeva. Laupäev on Kärdla päralt, aga reedel ja pühapäeval tekib kohvikuid igasse saare soppi ja nurgakesse.

1. augustil astuvad Võsu rannaliivale Terminaator, Põhja-Tallinn, Traffic, Birgit, Liis Lemsalu, Triin Niitoja & John4 ja väliskülalisena Haddaway Saksamaalt.

1. ja 2. augustil võisteldakse Kiviõlis kolmel võistlusalal: külgkorvid, quadracer’id ja mäkketõus. Laupäeva õhtul esineb peotelgis Ziggy Wild.

3.-8. augustini näeb Tartus armastusfilme festivali tARTuFF raames, kui kuue päeva jooksul tuleb Tartu raekoja platsil näitamisele 12 filmi, millest igaüks kõneleb otseselt või kaudselt armastusest.

6.–8. augustil kattub Pärnu rand rahvamassidega, sest esimest korda Eestisse laienenud festivalil esinevad maailmakuulsad tantsumuusika artistid Tiësto, Brennan Heart, Super8 & Tab, Hardwell, Aron Chupa, Darude, Example ja dj Wire, Robin Schulz, Rudimental, Sub Focus, Kolzar, Orkidea, HeavyWeight, (Ex) Da Bass, David Guetta, Chase & Status, Netsky, Syn Cole. Lisaks palju kodumaiseid plaadikeerutajaid nagu Kristjan Hirmo ja paljud teised.

7. ja 8. augustil saab tšillida Järvamaal Türi vallas Kukemuru metsalagendikul, kus toimub Kukemuru Ambient. Esinejaid on Inglismaalt, Indiast, Tšiilist, Saksamaalt, Soomest ja Eestist, peaesinejana astub üles 1970ndate keskpaigas alguse saanud Sheffieldi kultusbändi Cabaret Voltaire liige ja BBC keskkonnahelide salvestajana tuntud Chris Watson.

7. ja 8. augustil näeb Tallinna Pirita kloostri varemetes interaktiivset muusika- ja draamaetendust. Festival algab Haydni oratooriumiga “Loomine” ning lummavaid elamusi on ka Rimski-Korsakovi, Fellini ja Verdi loomingust. Lisaks koonduvad maailmakuulsaid muusikalihitid etendusse “Passion of Broadway”.

7.–9. augustil saab folkida Käsmus Viru Folgil, kus kontserte annavad Taani parim folkmetalbänd Svartsot ja romantiline folktronicakollektiiv Sorten Muld, lisaks mitmed Taani ja Eesti artistid, sh Kukerpillid, Kruuv, Maarja Nuut, Elephants From Neptune, Lauri Saatpalu, Folkmill, Anu ja Triinu Taul, Oort, Kait Tamra.

14.-15.augustil räpitakse Elvas Eesti HipHop Festivalil, kus astuvad tänavu üles kõik vanad kalad ja ka uued. 5Loops, Beebilõust, Cool D, Genka, Tommy Cash, Gorõ Lana, Hanf Kung ja muud joped on kohal kui viis eurosenti, lisaks veel palju teisi huvitavaid artiste. 

14.-16. augustil näidatakse Peipsi ääres Vana-Kasepääl vene filme. 

14.–16. augustini saab põhjanaabrite juures Helsingis näha selliseid maailmastaare nagu Pet Shop Boys Inglismaalt, Roisin Murphy Iirimaalt, Belle and Sebastian Inglismaalt, Future Islands ja Beck Ameerikast.

15. augustil saab lõõgastuda Pärnus, kui väikseid pop-up-kohvikuid, muusikat ja muud head pakkuv armas tänavafestival aset leiab.

22.–30. augustini on Haapsalus Valge Daami aeg. 22. augustil toimub Haapsalu lossihoovis Uriah Heepi kontsert “Lady In Black Meets The White Lady”, mis avab Valge Daami nädala. Soojendavad kodumaise roki esindajaid Blind, Elephants From Neptune ja Terminaator. Õhtu lõpetab võimas ilutulestik.

24.-29. augustini 2015 tehakse Tallinnas Kadrioru Pargis, Kumus ja Nordea Kontserdimajas tsirkust rahvusvahelise kaasaegse tsirkuse ja tänavakunsti festivali “Circus Tree 2015” raames.

28. ja 29. augustil võtab Tallinna Lauluväljakul võimu enda kätte 1990ndate muusika, kui esinevad East 17, Bad Boys Blue, Ace of Base, Mr President, Eiffel 65, Groove Coverage ja Coolio. Festivali kahel päeval esineb ligi 20 artisti, kelle hitid on vallutanud muusikaedetabeleid üle kogu maailma.