Suure-Jaani muusikafestival toimub igal aastal 17.- 23. juunil ning kunstiliseks juhiks on professor Andres Uibo. Traditsiooniliselt saab festivalil kuulata Eesti Riiklikku Sümfooniaorkestrit, mida sel korral dirigeerib Darrell Ang (Singapur), aga kuulata saab ka EMTA ooperistuudiot, Klaaspärlimäng Sinfoniettat, Eesti Rahvusmeeskoori, ARSISt, ja paljusid teisi. Jaanilaupäeval astub laululaval publiku ette ansambel Jäääär.

Tänavu 18. aastaseks saavat Suure-Jaani Muusikafestivali korraldatakse 1998. aastast alates. Suure-Jaani on oma kauni loodusliku asukoha ja rikkaliku kultuuripärandi tõttu ideaalselt sobiv paik suvisteks kultuurisündmusteks. Sellist kultuurikontsentratsiooni ei leia me kuskilt mujalt: heliloojad ja muusikud Artur Kapp, Villem Kapp, Eugen Kapp, Mart Saar, Julius Vaks; maalikunstnik Johann Köler; naivistlik kunstnik Paul Kondas – need on vaid mõned Suure-Jaani kandist pärit suurmehed.

Suure-Jaani Muusikafestivali traditsioonilisteks kontserdipaikadeks on Suure-Jaani Johannese kirik, õigeusu kirik, laululava, kohvik Arturi Juures, Olustvere loss ja leivakoda, Energia talu, Vanaõue puhkekeskus ja Hüpassaare rabasaar. Kontserdid on toimunud nii sees kui väljas, keskpäeval, õhtul, hilistel öötundidel ja koidu ajal!