Aga kui teeks enda grillipeo uutmoodi, teeks kohe täitsa teisiti?

Alusta sellest, et palu külalistel tavalisest viisakamalt rõivastuda. Mitte just smokk ja õhtutualett, aga kasvõi triiksärk. Šikk väljanägemine tekitab erilisema tunde ja loob ka õhustiku argiasjadest peenematele jututeemadele. Õigele õhustikule aitab kaasa ka läbi mõeldud muusikavalik, proovi näiteks Vivaldit.

Too õue laud ja kata see lina, majapidamise parimate taldrikute, metallist nugade-kahvlite ja korralike joogiklaasidega. See kõik annab toidule ja joogile hoopis parema maitse ja loob pidulikuma tunnetuse. Süüa rasvaste näppude vahelt tilkuvat lihatükki või sama asja kuldse äärega taldrikult koos väikese garneeringuga — on ju vahe sees?

Hele õlu võta külmkapist (6–8 °C), mitte ära serveeri seda toa- ega õuesoojalt, ja näita eeskuju seda endale klaasi kallates, mitte otse pudelist kummutades. Heledale õllele sobib “tavaline” kõrge klaas, tumedale pokaali moodi jalaga klaas. Pea meeles, et tumeda õlle maitsenüansid tulevad esile pisut soojemalt (11–14 °C juures). Olenevalt õlle tüübist serveeritakse õlut 2–3 cm vahukihiga. Õige vahumüts aitab joogil püsida kaua värske ning hoida selle maitset. Õigetest klaasidest ja õigel temperatuuril serveeritud õlu on hoopis erilisem kui toasoojast pudelist jooduna. Tasub proovida — tulemus on seda väärt!

Jaga
Kommentaarid