Alustuseks ei juhiks seda jaanipidu Arlet Palmiste ega mõni küla-Toivo, Publik valiks enda jaanipeo õhtujuhiks hoopis Lenna Kuurmaa, kes tooks peole vajalikku sära. Lennat oleme laulupeol mustrilise seeliku ja pärjaga juba näinud, seega jaanipiiga roll sobiks talle valatult! Kui aga Lennal peaksid perega käed-jalad toimetamist täis olema, siis näeksime selles rollis ka tema head sõbrannat Piret Järvist või Curly Stringi lauljat Eeva Talsit. 

Jaanimänge võiks läbi viia näiteks Vaiko Eplik, kellel on lustliku töö jaoks vajalik huumorisoon. Samuti sobiks rolli Robin Juhkental või Mart Müürisepp, kes tulihingeliselt muidu õhtujuhtimisi vihkab. Jalmar Vabarna sobiks samuti hästi. Sanga aga Epliku eestvedamisel suruma ei hakataks ja köievedu jääks ka ära, populaarsust võiksid koguda näiteks jaaniteadmiste viktoriin, puusade keerutamine ja lõkke ääres orienteerumine.

Mis puudutab esinejaid, siis kuigi Meie Mees, Termikas ja Koit on kõik palavalt armastatud, siis ühe jaanipäeva võiksid nad vabaks ka ju saada? Publik annaks võimaluse jaanipäeval rahvast tantsutada Elephants From Neptuneile ja Ans. Andurile, keda soendaksid Marten Kuningas ning Kristjan Kannukene koos Rein Rannapiga. Samuti näeksime peo line-upis selliseid artiste nagu Kali Briis, Junk Riot, I Wear* Experiment, St Cheatersburg ja Würffel.

Sellist pidu väisaksid kindlasti lisaks Publiku toimetusele ka suured melomaanid nagu Olav Osolin ja Helen Sildna ning miks mitte Toomas Hendrik Ilves!

Kuidas selline pidu tundub? Keda sooviksid näha Sina alternatiivsel jaanipeol?