Minu arvates on irooniline, et me propageerime tervislikkust, samas kui naiste kingade kontsad kingapoodides saavad järjest ekstreemsemaid kõrgusi. See on asi, millest vähe räägitakse aga võib-olla puhun lihtsalt mina selle mulli liiga suureks. Samas, kas pole see mitte tõsine probleem, kui arvestada tõsiasja, et mida rutem me oma jalad ekstreemjalanõudega läbi kulutame, seda rutem vajame uusi jalgu?

Nii paljud kõnnivad kontsadega valesti. Keskmise inimese tüüpilist elutempot arvestades on see muidugi tüüpiline: tuleb liikuda kiiresti (mis rikubki tegelikult kõik ära), sealhulgas välja näha elegantne ja hoida kõrgena oma enesekindlust (jah, kontsad tõesti võivad enesekindlust juurde lisada). Paljud neiud armastavad oma kingi aga sedavõrd, et kannavad kõrgeid kontsasid päevad läbi koolis, väljas või kontoris. Selle tulemusena jalad deformeeruvad (liigeste väärareng, lampjalad jms). Kannatada saavad kõige enam varbad, põlved ja selg. Tõenäoliselt aga ei hakka jalatsifirmad kunagi vabatahtlikult poodidesse hoiatavaid silte panema, et nende tooted võivad jalaprobleeme põhjustada. Kõrged kontsad müüvad ja seni, kuni keegi konkreetselt nende kätte ei sure, ei hakka jalatsitootjad oma müügiedule jalaga lööma. Kuid inimesed mõjutavad moodi sama palju kui mood mõjutab meid. Teisisõnu: eelistage täistallaga või kõigest kerge kontsaga jalanõusid, sest ka neid tehakse tänapäeval väga ilusaid. Mida rohkem on nõudlust, seda tõenäolisemalt tekib mood, mis suunab jalatsitootmist nõnda, et valik aina suureneb.

Ma ei laida neid, kes näiteks pidupäevadel särada tahavad, vaid neid, kes ei tunne end muudmoodi ilusa ja/või enesekindlana, kui iga päev 10+ sentimeetriste kontsadega ringi koperdades. Kui king on ebamugav, võite alati uued osta, kuid kust ostate uued jalad?