Õnneks on tänaseks möödas see aeg mil kahtlase kvaliteediga lihatükid pulga otsas, rasvased kartulid ning erepunane kaste moodustasid ainsa võimaliku kombinatsiooni, millega muusikaüritusel nälga kustutada. Positivus Festival on külastajate huvides pidevalt toitlustajate nimekirja laiendanud, valides festivalile neid, kes pakuvad kõrge kvaliteediga maitsvaid eineid. Mõeldud on ka eksperimenteerijatele, kellele meeldib uusi maitseid avastada, ning neile, kes ei söö näiteks liha või piimatooteid. Kahtlemata on tervislikum süüa üks korralik värske eine mitu päeva telgis oodanud võileiva asemel.

Līga Andžāne, kes on aastaid Positivus Festivali külastanud ning Läti ühe populaarseima elustiili blogi HappyWhispers.lv autor, on ka tervisliku eluviisi pooldaja ja harrastaja. Ta kinnitab, et Positivus on üks väheseid vabaõhuüritusi nii rikkaliku toiduvalikuga.

“Positivusel saab süüa põhimõtteliselt samamoodi nagu Riia kohvikutes – paljud neist kolivad lihtsalt kolmeks päevaks Salacgrivasse. Minu menüüs domineerivad taimetoidud, isegi vegan toidud. Hommikul ja pärastlõunal eelistan tervislikke kokteile ja värskeid mahlu, aga puhkuse ajal söön ka tavapäratumaid asju. Toitlustajad Positivusel üllatavad mind igal aastal, toidud lähevad aina paremaks. Eelmisel aastal näiteks ei olnud mulle mingiks probleemiks leida sobivat einet – pakuti kõike, rikkalikest einetest (pärast mida tahaks mändide vahel võrkkiiges lesides väikese uinaku teha) värskete marjade, smuutide ja vegeburgeriteni. Coffee Inn müüs sojapiimaga kohvi (kuniks see suure nõudluse tõttu otsa sai) ning see on hea uudis neile, kes näiteks laktoosi ei talu,” meenutab Līga.

Sel aastal pakuvad Positivusel süüa üle 30 erineva toitlustaja ning kokku on festivalil neli toitlustusala. Suurel toidualal pakuvad restoranid oma tavapärast väliürituse-menüüd ning ka toitu Läti maapiirkondadest. Fresh Garden (ehk Värske Aia) toitlustusala on kahtlemata toortoidu nautijate lemmik, aga meeldib kindlasti ka neile, kes tahavad lihtsalt proovida midagi tervislikku ja maitsvat. Treileripark pakub gastronoomia-elamusi USA festivalifiilingu nautlejatele ning telkla toitlustusalal on võimalik saada korralik hommiku- või õhtusöök, et oleks jaksu öö läbi pidutseda.

Toitumisspetsialist Liene Sondore soovitab meeles pidada ettevaatusabinõusid, mis hoiavad sooja ilmaga massiüritustel tervise korras. Oluline on regulaarselt käsi pesta ja eelistada toitlustajate pakutud toite. Kui tahad väga ise midagi kaasa võtta, siis soovitatavalt selliseid toiduaineid, mis ei pea külmkapis olema. Kui ilm on soe, on ülioluline tarbida piisavalt vett. Ning kui tunned end halvasti, pöördu meditsiinitöötajate poole.

Positivus Festival toimub 17.-19. juulil Salacgrivas, Lätis. Üles astuvad maailmakuulsad artistid ning parimad kohalikud esinejad. Lisainfot leiad Positivus Festivali kodulehelt.