Kaljašašlõkk (Britt Paju retsepti järgi, neljale)

  • 1 kg sea kaelakarbonaadi
  • 3 sibulat, kooritud ja rõngasteks lõigatud
  • 3 punast sibulat, kooritud ja rõngasteks lõigatud
  • 2 küüslauguküünt, kooritud ja viilutatud
  • 5 dl A. Le Coqi tumedat kalja
  • 1 sl mahedamaitselist sinepit
  • 1 tl purustatud musta pipart
  • 1 sl meresoola
  • peotäis hakitud peterselli
  • 1 dl toiduõli
  • Džiugas Bakes riivitud juust

Lõika liha u 4 cm läbimõõduga tükkideks. Lisa ülejäänud koostisained ja sega korralikult läbi. Kata kauss toidukilega ja jäta 24 tunniks külmkappi maitsestuma. Vahepeal sega. Pool tundi enne grillimist tõsta liha toatemperatuurile. Lükka liha vaheldumisi marinaadisibulatega metallist grillvarrastele ja küpseta keskmise kuumusega grillil ca 30 minutit vahepeal vardaid keerates. Serveeri värske salatiga, lisa Džiugase Bakes riivjuustu ja kõrvale vürtsikat adžikat. 

A. Le Coqi klassikaline kali on traditsiooniliselt kääritatud kali, mis maitseb nii, nagu üks kali maitsema peab. Mõnusa leivamekiga kali pole ülemäära magus, vahutab hästi klaasis ja kustutab suurepäraselt janu. Kalja valmistamiseks tuleb linnaseid ka kääritada. Iga käärimisprotsessi tulemusena tekib kaljas väike kogus alkoholi, mis ei tee kuni 0,5-protsendise alkoholisisaldusega joogist siiski alkohoolset jooki.

Joogiks sobib Erlise valmistatud roa kõrvale klassikaline A. Le Coq Premium, mis on helekollase värvusega tihke mulliga kvaliteetõlu, mille pehmes maitses tasakaalustab magusapoolne karakter hästi humala värsket mõrkjust. Ka Premiumi lõhnas on tunda humalat ning leivast alatooni.Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga ja alkohol võib kahjustada teie tervist!

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid