Ervin, millega sa praegu üldse tegeled?
Elukool, ehk hetkel koolis ei käi. Tulin ära, sest otsustasin oma unistustele järgneda.

Kuidas sa selliste hullustükkide maitse suhu said?
Mäletan, et olin umbes 6-aastane, kui hüppasin oma suure vennaga neljanda korruse maja aknast liivahunnikusse ning eks see kõik sellest ajast algaski. Käisin kogu aeg temaga väljas igasugustes mahajäetud majades avastamas ja katustel ronimas, hüppamas. Olen talle selle eest elutänulik lihtsalt, et ta mind kaasa võttis sellitele asjadele, sest olen kindel, et seal see nii-öelda pisik tuli ja külge jäi.

Sul on Facebookis töökohaks märgitud DudesFreerun. Mis grupeering see on?
DudesFreerun on parkourile ja freerunnile keskenduv grupp sõpru, kes lihtsalt naudivad elu, tehes asju, mida tõeliselt armastavad. Oli aasta 2010 kui mina ja mu hea sõber Keivo Pint lõime DudesFreeruni ning sellest ajast olen treeningute kõrvalt ka pildistanud, filminud ja monteerinud meie videoid ja pilte.

Kuidas tuli idee Tartu telemasti otsa ronida? Miks tegite video?
Meil kellelgi polnud tegelikult esimene kord sinna masti otsa ronida. Kuna ma polnud eelneval kolmel korral, mis seal käinud olen, tervet ronimist filminud, siis olen megaõnnelik, et see ka lõpuks tehtud sai. Video tegemise idee tekkis algselt seoses ühe videoga, mis on hetkel tegemisel, aga kuna masti otsas filmitud klipid said nii head, siis otsustasin sellest terve video teha.

Te saate tegelikult üsna palju sapiseid kommentaare, kuidas nendega toime tulete?
Kui nüüd aus olla, siis videole tehtud kommentaare ma üldse ei loegi, sest enamus nendest on nii vastikud ja halvad, et see teeks lihtsalt kurvaks. Seda pole mulle üldse vaja.

Kas turvavarustus on mökudele? Miks te seda ei kasuta?
Ei, turvavarustus ei ole mökudele. Me ei kasuta seda, sest meil on oma keha, mida me oleme õppinud tundma ja usaldama ning ilma selleta on kõvasti suurem proovilepanek ja ekstreemsem.

Selline poisteduo nagu On the Roofs teeb samasuguseid hullusi, oma viimatises videos ronisid nad 660 m kõrgusele pilvelõhkuja otsa. Kas nemad on teie iidolid või kes on?
Ega meil just otsest iidolit ei olegi, aga mainiks kindlasti ära grupi nimega Storror, kes meid inspireerivad oma sarnase elustiiliga.

Kas haute peas juba järgmisi vallutusplaane?
Otseseid edasisi plaane meil pole. Kõik toimub spontaanselt. Kui leiame midagi, kuhu veel roninud pole, siis arvatavasti teeme seda.

Millised on need hullud kohad, kuhu oled roninud? Mis feelingu see turnimine annab?
Olen nii palju roninud, et enam ei mäletagi kõiki neid kohti täpselt. Mulle meeldib ronida, sest see on nii põnev. See tekitab sellise vabaduse tunde ja paneb elu väga-väga hindama, samas treenib nii füüsiliselt kui vaimselt.

Mis on sinu suurim unistus?
Parkouri ja freerunninguga jõuda nii kaugele, et teenin ainult sellega elatist ning kunagi võistelda Red Bull Art of Motion võistlusel.