Idee autorite Aleksandr Valtsevi ja Maarjus Kirsi sõnul on tegemist uudse lahendusega, mida Eestis veel kasutusel ei ole. „Soovime puhastada suurte köökide väljatõmmatavast õhust tekkinud rasva udu. Selleks kasutatakse absorptsiooni ja ultraviolett valgusega oksüdeerimise tehnoloogiaid ning regenereeritakse soojus, mis hetkel kaotatakse väljatõmmatava õhuga. Regenereeritud energiat planeeritakse suunata näiteks talvisel ajal kööki sisse tuleva värske õhu soojendamiseks ning suvel kraanivee soojendamiseks,” selgitas Valtsev energiasäästu seadeldise tööpõhimõtet.
2015. aasta sügissemestri jooksul valmiva projekti toetuslepingu allkirjastasid Tallinna Tehnikaülikooli Innovatsiooni ja rahvusvaheliste suhete prorektor Tea Varrak ja KIKi juhatuse esimees Veiko Kaufmann.
„Scrubber on Negavati võiduideedest üks innovaatilisemaid. Loodan, et toetussumma on sellele efektiivset energiakasutust taotlevale seadeldisele heaks hüppelauaks,“ tunnustas KIKi juhatuse esimees Veiko Kaufmann võiduideed.

Konkursi Negavatt korraldas teist aastat SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) koostöös Keskkonnaministeeriumiga. Selle eesmärk on tõsta energia- ja ressursialast teadlikkust ning innustada tudengeid välja pakkuma lahendusi, mis aitavad ülikoolides ressursse säästa. Ideeks võis olla nii toode, teenus, tehnoloogiline lahendus, meetod kui ka kampaania, mis muudab mõtteviisi ja seeläbi ka käitumist. Negavati auhinnafond oli 45 000 eurot ning seda rahastatakse KIKi keskkonnaprogrammist.
Selleaastast konkurssi toetasid Energia Avastuskeskus, Elering, Arengufond, Tallink, BEST, Metsaoru, Mektory, ABB, Tallinna Vesi, Energiapartner, Tartu Ülikooli Ideelabor, Prototron, Tehnopol ja Vilde Tervisekohvik.