Tõmmu kuumsuitsu lõhefilee peapoolne osa seemne leiva ja kergema juustuga

  • Lõhefilee
  • Sool
  • Till
  • Õmmu hiid
  • Džiugase 12 kuud laagerdunud kerge juust

Jäta lõhefileele kõhuäär ja pindluu alles. Nii vigastad kala vähem ja ja tulemus jääb mahlasem.
Maitsesta kuniglik kalafilee soolaga ja küpseta kuumsuitsu ahjus ca 80 kraadi juures kuni pool tundi. Kuumale ahju põhjale lisa lepapuru, mis kenasti suitsema hakkab ja kalale jumet annab.
Samal ajal kuumuta Tõmmu Hiiust välja alkohol ja keeda veidikene kokku.
Serveeri mahlane lõhefilee rohelise kraamiga peenralt, värske soolakurgi ja kergema Džiugase 12 kuud lagerdunud juustuga. Lõhefileele nirista peale kokku keedetud leivamekist Tõmmu Hiidu. 
Parimaks joogikõrvaseks sobib kaunilt sügavpruuni värvusega Tõmmu Hiid, millele annab tooni pehme karamell, krõbe leib ja rosina magusus, lõppmaitses jääb kestma mõnus musta kohvi mõrkjas-hapu maitse.

Head isu!