31.07.2015, 07:45
Grilli- ja õllekool: Ananassimarinaadis kanaroog hoiab saledat joont
Retsept!
Tervislik toitumine pole kunagi liiast ja seekord valmistab grillmeister Erlis Schönberg Tuuli Mathiseni retsepti järgi ananassinektarimarinaadis kanašašlõki, mis on suviselt kerge ja sobib igaühe lauale!
Aura ananassinektarimarinaadis suvine kana
- 700-800 g kanakintsu (kondita ja nahata)
- 2 dl Aura ananassinektarit
- 2-3 küüslauguküünt, hästi peeneks hakituna
- Pöidlasuurune jupp ingverit, hästi peeneks hakituna
- 2 sl sojakastet
- 1-2 sl mett
- 1 sl valge veini äädikat
- Soola ja pipart maitsestamiseks
- Soovi korral hakitud värsket tšillipipart
- Džiugase salatiriivjuust
Haki küüslauk ja ingver hästi peeneks. Sega ananassinektarile juurde hakitud küüslauk, ingver, sojakaste, mesi ja valge veini äädikas. Kui armastad teravaid maitseid, lisa ka peeneks hakitud tšillipipart. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Tõsta kanatükid marinaadi, sega läbi, et kana oleks igalt poolt marinaadiga kokkupuutes ja marineeri jahedas vähemalt paar tundi või öö läbi. Grilli kuumal grillil, kuni liha on küps.
Aura ananassinektar ja Džiguse salatijuust on väärikad kaaslased just sellele roale.