Muusika: Mõlema päeva muusikalised külalised pärinesid kokku kolmest välisriigist — Läti, Leedu ja USA. Esimesel päeval astusid lavale kodumaised Sten-Olle Moldau, Triophonix, Innersound, Kreatiivmootor, Andres Roots & Raul Terep, Mauno Meesit, Odd Hugo, Ewert and The Two Dragons ja Junk Riot, Triana Park ja Sus Dungo Lätist ning Bendik Norrast. Teist päeva vürtsitasid Luxemburg, The Werg, Tartu Popi ja Roki Instituut, Liis Ring, Estrada Orchestra, Wilhelm, Lewski, Faun Racket, Kali Briis ja Elephants From Neptune. Piiri tagant saabusid leedukad Garbanotas Bosistas, Carnival Youth Lätist ning Hypnotic Brass Ensemble USAst.

Kuigi esimese õhtu peaesinajaks oli jazzisugemetega elektroonilist muusikat viljelev Bendik, meelitas meie oma indiekuningas Ewert koos draakonitega lava ette tunduvalt rohkem rahvast. Mainimist väärib ka endise artist Sinise ülesastumine, kes viimasel ajal kasutab oma pärisnime — Mauno Meesit. Kustumatuid muljeid ja külmajudinaid pakkus alternatiivpop-trio Triana Park, mille lauljatar oma hullumeelse pilguga veel mõnda aega meelest ei lähe ning otseloomulikult lõi laineid ka üha enam rahvusvahelise meedia tähelepanu tõmbav Junk Riot.

Teine päev oli tantsulisem, pakkudes unustamatuid elamusi nii mõnegi täiesti uue artisti näol. Nimelt oli Intsikurmu festival muusik Kostja Tsõbulevski uue bändi Lewski jaoks täiesti esimene etteaste, mille publik ülisoojalt vastu võttis. Enne õhtu tipphetkeks kujunenud Elephants from Neptune’i võis naha mõnusalt soojaks ajada Garbanotas Bosistas, Carnival Youth’i, Hypnotic Brass Ensemble’i, Kali Briisi ja Tartu Popi ja Roki Instituudi abiga. Õhtu lõpetas uskumatult intensiivne Faun Racket. Aplaus!

Intsikurmu 1.päev:

Melu: Selleaastased valgusinstallatsioonid olid varasemate aastatega võrreldes tunduvalt võimsamad ja puude vahel vonklevad säravad tulukesed, sädelevad lühtrid ja unenäopüüdjad haarasid kõigi jäägitu tähelepanu. Lisaks leidus juba traditsiooniks saanud võrkkiikesid rohkem ja mõnusaid lesilaid jagus nii ohtralt, et iga muusikasõber sai võimaluse jalga puhata.

Intsikurmu puhul on alati põnevaks asjaoluks see, et puudub igasugune šoppinguhullustus — ainsad kauplejad pakuvad süüa-juua ning keskendutakse muusikale, mitte raharaiskamisele. Kõhutäitjatest väärib äramainimist kindlasti üha enam rahvusvahelist kiitust nautiv BurgerBox (omavahel öeldes, nende China Pork Burger viib lihtsalt keele alla!) Lisaks, ega tihti ei kohta sellist võimalust, et plastikkahvliga pabertaldrikul sardelli taga ajamise asemel saab linaga kaetud laua taga korraliku lauahõbeda, serviisi ja kaunite klaaside taga segamatult rokk-kontserti nautida — Tallinnas Uue Maailma rajoonis pesitsev Kohalik Kohvik oli päris kindlasti kõigi festivalihuntide meelispaik!

Intsikurmu 2.päev:

Mis on Intsikurmu festival?

Intsikurmu muusikafestival sündis Uue Ajastu Festivalist, mis toimus Põlvas aastatel 2010–2012 ning oli Lõuna-Eesti suurimaid kaasaegse muusika festivale. Esimene Intsikurmu toimus 2013. aasta augusti alguses Intsikurmu metsapargis ning on sinna sellest alates pidama jäänud.