Loomeettevõtluse spetsialiseerumissuund annab ülevaate disaini-, moe- ja muusikatööstuse ning teiste loomemajanduse valdkondade ärivõimalustest. Suur osa õppetööst toimub läbi praktiliste ülesannete, grupitööde ning palju külastatakse erinevaid ettevõtteid ja organisatsioone nagu näiteks Tallinn Music Week, Jazzkaar, Made In Baltics OÜ (Ewert & The Two Dragonsi management), Kultuurikatel jne. See annab tudengitele võimaluse juba varakult luua väärtuslikke kontakte edaspidiseks. Paljud neist on läinud vabatahtlikena tööle ja jõudnud kiirelt nõutud projektijuhtideks või tegutsevad oma projektidega loomemajanduse valdkonnas. Näiteks vennad Marek ja Artur Falgot said just rahvusvahelise mänedžment-lepingu DJ-dena, palju on ka neid, kes on asunud tegutsema disaini- ja moevaldkonnas.

Ettevõtluse ja ärijuhtimise bakalaureuseõppekava juhi Ülle Pihlaku sõnul on „loomemajanduse spetsialiseerumissuund mõeldud neile, kelle kehas on peidus nii kunstnikuhing kui ka ärimehe mõistus. See on valdkond, kus omavahel tuleb osavalt seostada pahatihti põrkuvad ärilised ja esteetilised huvid ning kriteeriumid. Valdkonnale iseloomulik on veel see, et tuleb tööle panna nn kunstiinimesi ja üks osa programmist annabki praktilisi teadmisi sellest, kuidas teha koostööd loomingulises meeskonnas. Samuti on üha olulisemaks muutumas disaini roll tootearenduses ja turunduses,“ lisab ta.

Wilhelmi laulja, möödunud õppeaasta EBSi Tudengiettevõtte konkursi võitja Anett Kulbini sõnul on „loomeettevõtluse suuna tugevus võrreldes teiste ülikoolide kultuurikorralduse erialadega see, et tegemist on ärikooliga, mis annab väga tugeva ettevõtluse baasi ja suure lisaväärtuse sellele erialale.“ Suuna lõpetajate rolliks ühiskonnas on pakkuda loovisikutele uusi, ka rahaliselt tasuvaid ideid ning neid loomemajanduse arendusprojektides abistada. Loomemajanduse valikmooduli ained viiakse läbi koostöös Eesti Kunstiakadeemia ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiaga.

EBS pakub ka magistritasemel õppemoodulit, mis keskendub loova majanduse spetsiifikale ning kaasanud väljapaistvad lektorid ja praktikud nii Eestist kui välismaalt. Näiteks kursuse “Managing creative teams” raames jagavad enda kogemusi neli Eestis tuntud praktikut ja loova majanduse keskset kursust juhib loomemajanduse ja kultuuriettevõtluse ning Suurbritannia ühe juhtiva konsultatsiooniettevõtte asutaja Tom Fleming (PhD).