Mis juhtub printsiga pärast muinasjutu lõppu — peale seda, kui ta oma printsessi lõpuks leidnud on? Mis juhtub siis, kui printsess astub pärismaailma? Milline on üldse see täiskasvanute elu?

Vastus tollele küsimusele tuleb maailma teisest otsast. Austraaliast. Sealne näitleja-režissöör Josh Lawson on lavastanud vaimuka komöödia “Seksiteraapia”, mille tegelasteks on Sidney äärelinnas elavad paarid, kes ühel või teisel põhjusel avastavad seksuaalfetišite maailma. Filmi kõik tegelased (või vähemalt suurem osa neist) on korralikud tööl käivad kodanikud, kes tunnevad puudujääke oma intiimelus, tehes sealjuures eksliku järelduse, et enda seksuaalfantaasiate täitmine aitab parandada paarisuhet. Kes on julgem, jagab oma unistusi ka oma paarilisega, kes kartlikum, üritab rahuldada enese fantaasaid tasa ja märkamatumal moel. Fantaasiad on aga oi-oi-oi millised — nii mõnegi olemasolu tuleb vaatajale ilmselt üllatusena, filmis nähtav telefoniseks on kõnealuses komöödias näidatavatest veel kõige igavam.

“Seksiteraapia” teevad tähelepanuväärseks mitmed nüansid — siin pole paljast pinda, küll aga on vaimukas stsenaarium. Huumorit leidub küllaga, kuid film räägib ka paljust muust kui ainult oma ihade rahuldamisest. Jah, seks on tõsine asi, mida ei tohi aga liiga tõsiselt võtta.

Mitmekihiline lugu jutustab küll ühest küljest lihalikest mõnudest, aga sellestki, kui isekad võime ükskõik millist sorti rahulduse otsinguil olla… Või kui pimedalt oma parteneri mitte üksnes seksuaalsetest, vaid ka emotsionaalsestest vajadusest mööda vaadata oskame. Teisalt räägib kinolugu sellest, kui palju on meil endale kallitele inimestele anda, juhul kui korrakski võtad aega, et pöörata tähelepanu neile, kes ootavad enda ära kuulamist.

Režissöör: Josh Lawson

Osatäitjad: Bojana Novakovic, Josh Lawson, Stephanie May, Damon Herriman, Tasneem Roc, Lachy Hulme, Erin James

Austraalia 2014

Levitaja: Estinfilm OÜ

Parim viis kiusatusest vabaneda on sellele järele anda...

  • Film linastub Tallinnas kinos “Artis”, Viimsikinos, Tartu Cinamonis, Pärnu Apollokinos.
Jaga
Kommentaarid