Kui siinsed noored end tavaliselt niisama vabatahtlikult kogukonna heaks appi ei paku, siis tunnistati, et koos välismaalastega sujus töö kiirelt ning üheskoos töötamine oli pigem lõbus. Vabatahtliku tegevusena korrastati üheskoos kooli staadion umbrohust, puhastati laste mänguväljak ja selle ümbrus, riisuti ja rohiti pargialune puhtaks ning korrastati umbrohtu kasvanud teeääri. Eriti tänuväärne panus anti kohalikul kalmistul, kus korrastati suur hulk aastaid hooleta seisnud hauaplatse. Tulemusega võis väga rahule jääda, sest muutus on silmnähtavalt märgatav kõigile elanikele. Noortel on põhjust uhkust tunda küll.

Lisaks toimusid väljasõidud erinevatesse looduskaunitesse paikadesse, et välismaalastele nende jaoks eksootilist Eestit tutvustada. Kultuuriõhtutel õpiti geograafiat, ajaloosündmusi ja huvitavaid fakte erinevate riikide kohta, samuti erinevaid keeli ja tähestikku ning prooviti maitsvaid rahvusroogasid.

Positiivne mõju ulatus ka väga paljude teiste kohalike elanikeni. Oli noori, kes ei olnud projektiga seotud, kui nähes teisi töötamas, pakkusid end samuti vabatahtlikult appi. Seejuures said ka nemad võõrkeelt praktiseerida ja välismaalastega kogemusi vahetades oma silmaringi avardada. Samuti võeti aktiivselt osa põnevatest kultuuriõhtutest jm tegevustest. Kohalikud inimesed astusid tihti ligi uudistama, kust põneva välimusega noored pärit on ja tunnustasid nende panust ning eeskuju. Niivõrd multikultuurset seltskonda väga tihti väikestes maakohtades ringi ei liigu, seega jätkus põnevust ja elevust kõigile.

Rahvusvahelist kogemust ei ole võimalik ainult teise välisriiki reisides omandada. Esimeseks rahvusvaheliseks kogemuseks on tunduvalt kindlam ja turvalisem külalised siia kutsuda ning miks mitte oma kodumaal rahvusvaheline kogemus saada. Noortejuht Liis Kägu arvab, et vahetu suhtlemine teise riigi esindajatega annab palju huvitavamalt edasi selle maa kultuuri ja kombeid ning mis peamine, tekitab noortes endas tugevat motivatsiooni võõrkeeli õppida. Vabatahtliku tegevuse ja keelekümbluse noorteprogrammi korraldaja Grete Sarap arvab, et rahvusvaheline koostöö õpetab noori märkama erinevuste positiivseid pooli. See arendab omakorda tolerantsust ja sallivust üksteise suhtes, mis meie pluralistlikus ühiskonnas kindlasti kasuks tuleb.