Piimajoomise kasulikkusest on räägitud aastast aastasse. Terviseküsimustega tegelevad riigiametnikud on ellu viinud seaduse, mille järgi saavad algklassilapsed koolitoidu kõrvale tasuta piimaklaasi. Arstid ja vanemad räägivad samuti, et piima peab jooma. Samas räägitakse ka sellest, et valida tuleks väiksema rasvasisaldusega piimatooteid, sest neis on palju nn varjatud rasva. Mida sellest arvata?

Koolilaste jaoks on piim tõesti vajalik toiduaine, kuna sisaldab palju kasvamiseks vajalikke aineid, eelkõige muidugi luude ja hammaste jaoks tarvilikku kaltsiumi. Kindlasti ei ole tarvis piimajoomisega paksuks minemise hirmust kokku hoida, sest noorte ainevahetus on kiire. Pealegi on rasvasemates piimatoodetes palju vitamiine, mis aitavad kehal paremini piimast saadavat kaltsiumi omastada. Pakil olevat rasvaprotsenti tasub silmas pidada pigem vanematel inimestel, kel probleeme ülekaalu ning südamega.

Piim ei maitse? Pole probleem. Sama töö teevad ära ka kõik teised piimatooted, nagu jogurt, keefir, kohupiim, isegi jäätis. Ja piimatooteid on poelettidel küll kõikidele maitsetele. Saadaval on isegi šokolaadi-maitselisi piimajooke, mis samuti igati hästi juua kõlbavad.

Päevas soovitatakse koolis käival noorukil juua keskmiselt kolm klaasi piima või asendada seda erinevate piimatoodetega. Muidugi on apteekides saadaval ka erinevaid kaltsiumitablette ning kontsentraate, kuid kõige kasulikum on vajalik kraam kätte saada siiski naturaalse piimatoote, mitte kokkupressitud kapsli kujul.