Eesti esindajad astusid lennukile 8.augusti varahommikul, järgmisel päeval, pärast pikka lendu, võtsid nad osa tutvumisüritusest, kus õpiti
tantse, mängiti jalgpalli ning toimus basseinipidu. Muuseas, võistlejaid on tänavusel WorldSkillsil kokku 1200!

Järgmisel päeval tutvusid nad võistlusalaga, kus said teada oma lõpliku võistlusülesande. 11.augustil toimus võistlejatel üritus One School One Country, kus iga osalejamaa külastas ühte Brasiilia kooli. Selle ürituse eesmärgiks oli tutvustada Brasiilia õpilastele erinevaid maid ja kutseharidust ning on rõõm tõdeda, et eesmärgid said täidetud, sest eestlased said sealt endale korraliku fännibaasi! "Meile joosti tormi, olime nagu tõelised superstaarid. Lapsed tegid tuhandeid pilte, selfisid ja kallistasid meid. Nad kõik tulevad meile ka võistlusele kaasa elama. Igatahes on Eestil nüüd 600 fänni rohkem!" räägib mehhatroonika võistleja Roland Roman Puiestik. Õpilased olid ette valmistanud laulu ja tantsud ning õpetajad hakkasid lausa Eestisse tööle igatsema, sest siin on ju päris talv!

Palju vaeva näinud eestlased kirjeldavad, et WorldSkillsil osalemine tekitab väga võimsa tunde. Mastaabid on ülimalt suured, näiteks võistlusala ühest otsast teise on maad koguni kolm kilomeetrit! Brasiilia on korraldamisega väga palju vaeva näinud ning eestlased saavad nautida hästi organiseeritud üritust.

Roland Romani arvates oli avatseremoonia lausa eepiline: "Ülimalt võimas elamus, oli tunda, et Brasiilia tahab jäädvustada tänavuse WorldSkillsi ajalukku. Erinevad efektid, projektsioonid ja installatsioonid - kõik oli professionaalne! Võistlejatele oli tipphetk rahvaste paraad, kus kõik riigid said nagu olümpialgi läbi kesklava marssida. See meeldis mulle väga."

Kuidas on aga tunded ja emotsioonid enne võistlust? Ärevad, väike kartus on ikka sees, kuid siis meenutavad noored, et saavad anda ja annavadki endast parima! Restoraniteenindaja võistlejal Kätlin Niinepuul on kaasas õnnetoov talisman. "Mu õpetaja Kersti Õim Haapsalu Kutsehariduskeskusest andis mulle kaasa õnnemündi, mida pean võistlusel kaasas kandma, samuti on mul endal olemas õnneavaja (veinikorgitser)!" räägib Kätlin.

Edu noortele ja pöidlad pihku!