5. Unistuste Printsess
Paljude näitsikute unistuseks on nägus miljonar. Aastatel 2009 ja 2010 andis TV3 tüdrukutele oma unistuseks ka võimaluse. Andres Peets asetas lihaletti välismaa poissmeeste Roberto ja Dimi südamed, mille nimel tüdrukud üksteisega võistlema hakkasid ning mehi moosima asusid. Sarja tulemusena aga keegi paraku armastust ei leidnud ja teise hooaja meeskangelane osutus hoopis tõeliseks koletiseks, kellel pagasis on ette näidata nii salajane poeg kui ka narkosüüdistused. Värvikamate printsessidena jäid rahvale meelde Lauri Pedaja endine pruut hüüdnimega seksi-Maris ja eelneva reality show kogemusega Tõehetke-Lilit.

4. Buss
2005. aasta suvel kulges kamp elu ja noorust nautivaid eestlasi läbi Eesti suve. 9-kohalise väikebussiga sõideti kaheksa nädalat mööda Eestit ringi, külastati kõikvõimalikke üritusi ja vahel tehti tööd ka. Igas saates lahendati erinevaid ülesandeid ning saate lõpus hääletati keegi välja ja tema asemele tuli samast soost uus mängija. Kanal 2 ekraanil jooksnud saadet juhtis "Baari" saates osalenud Maarit Kõrgekivi ning sarja üks meeldejäävamaid osalisi oli fotograaf ja Mari-Leen Albersi teine pool Meelis Tomson. "Buss" sai mingil määral saatuslikuks ka tõsieluseriaalidele, kui üks osalejatest, 22-aastane Nele sooritas pärast saate näitamise lõppemist enesetapu. Põhjuseks peeti saate tõttu nurjunud lähisuhet, mis kutsus esile kriitikalaine selletaoliste saadete aadressil.

3. Baar
Pole kahtluski, et aastatel 2004 ja 2005 vändanud "Baar" on üks Eesti kõmulisemaid ja meeldejäävamaid tõsielusarju, sest isegi kui otsimootorisse hakata sisestama sõna "tõsielusari", tuleb esimese enimotsitud vastena just "Baar". Kanal 2 pani inimesed sõna otseses mõttes kesklinnas asuvasse baari tööle ja kambakesi ühisesse korterisse elama. Esimesel hooajal valati jooke lokaalis nimega R.I.F.F ning teisel hooajal vihuti tööd pubis Kolumbus Krisostomus. Pärast sarjas osalemist on nii mõnigi isik karjääri teinud ja näiteks Baari-Paavost sai poliitik Paavo Pärn. Sarja produktsiooni ajal proovis mees ka kaasosalise Liisiga küll muusiku ametit, kuid sellest sündis paraku vaid üks kultushitt.

2. Farm
Aastal 2003 tegid Balti riigid katse, et välja selgitada erinevate inimeste kooseksiteerimise ning töötamise võimalused ja ohud. TV3 ekraanil jooksund sarja selgrooks oli töö ja närvideks inimsuhted - igast Balti riigist asus viis inimest elama ühe katuse alla tsivilisatsioonist ära lõigatud maamajja Hiiumaal. Talu elamistingimused vastasid 100 aasta tagustele oludele ning sealt puudusid igasugused mugavused, millega kaasaegne inimene on harjunud. Üheks saatejuhiks oli Marko Matvere ja võidu viis koju noor piiga Lätist nimega Una Jēkabsone. Eestlaste jaoks aga sündis kultuskangelane farmi-Gabriel, kes juba võtete teisel päeval ronis lätlasest Ilona teki alla.
GABRIEL KUBJAS

1. Robinson / Džunglistaar
Eesti teleajaloo üheks suurejoonelisemaks projektiks on kahtlemata "Robinsonid" (viimane hooaeg nimega "Džunglistaar"). Aastatel 2000-2002 ja 2004 saadeti vaprad baltikumi elanikud kuuks ajaks Malaisiasse, kus nad olid tsivilisatsioonist äralõigatud ning pidid toime tulema kohapeal leitud toiduga. Lisaks pidid võistlejad osalema ka mitmesugustes head füüsilist vormi nõudvates võistlustes. Ekstreemsesse seiklussarja investeeriti omal ajal 7 miljonit krooni ning TV3 pidas parimate Robinsonide leidmiseks suur jahti. Igast baltikumi riigist osales saates teatud arv osalisi ning eestlaste eest astusid lahingusse näiteks Helena-Reet Ennet ja Siiri Kuusmann. Sarja kuulsustest pakataval hooajal möllasid džunglis aga näiteks Kadi Toom, Eve Kivi, Erich Krieger, Kati Murutar ning Koit Toome, kes jäi heitluses napilt kolmandaks. Kõige paremateks ellujääjateks osutusid aga lätlased, kes tõid võidu koju kolmel korral neljast. Leedu sangar sai tiitli sarja kolmandal hooajal ning eestlastel tuli leppida vaid teise ja kolmanda kohaga. Sarja algusaastatel juhtis Malaisa metsade vahel saadet Emil Rutiku, staaride heitlust jälgis aga Tõnu Kark.

ROBINSONID