Mõrva tagamaad on väga sünged: pealtnägijate sõnul röökis Davenport korduvalt Hinesi pussitades, et ajab temast Saatanat välja ning et Jeesus Kristus on viimaks sündinud. Mees jätkas naise elutu keha veristamist kuniks politsei ta minema viis.

Paarile lähedalseisevad isikud ei mõista juhtunut, sest vaid mõni tund enne intsidenti siirdusid E’dena ja Lamar nende sõnul õnnelikult koos õhtust sööma ning mõlemad polnud väidetavalt juba kaua aega nõnda rõõmsad tundunud.

Davenportil on varem olnud tõsiseid probleeme uimastite ja ametivõimudega ja tema luhtunud räppari-karjäär on talle samuti ohtralt meelehärmi põhjustanud. Hiljutiste arengute järgi oli ta siiski oma elu joonde saamas õppides New Yorgi ülikoolis inglise kirjandust ning töötades autoremonditöökojas.

Politsei kahtlustab, et noormees oli kuritöö sooritamise hetkel kokaiiniuimas.

Morgan Freeman on juhtunust šokeeritud. "Tahaksin avaldada tunnustust kõigile neile, kes on avaldanud oma armastust ja toetust minu perele seoses mu tütretütre Edena Hines'i traagilise ja täiesti arutu lahkumisega siit ilmast. Tänan kogu südamest!