1969. aastal Inglismaal loodud bändi legendaarsed rokkarid on tuntud oma hittidega “Lady in Black”, “Easy Livin’” ja “July Morning”. Kokku on neil ilmunud üle kahekümne stuudioalbumi, millest esimene juba 1970. aastal ning seni viimane, mis kannab nime “Outsider”, eelmisel aastal. Esmakordselt esines Uriah Heep Eestis 1996. aastal. Haapsalus on varem soojendatud Alice Cooperit ning esinetud Ameerika autode festivali raames. Algkoosseisust bändis püsiv kitarrist Mick Box teatas, et tal on Haapsallu tagasipöördumise puhul ülihea meel. Bändile on iidne lossihoov olnud alati inspireerivaks kontsertpaigaks ning sel korral on neil publikule varuks ka mitmeid üllatusi.

Linnuseväravad avatakse juba kell kolm päeval ning kaks tundi hiljem astub lavale eelmisel aastal oma 20. sünnipäeva tähistanud ansambel Blind. Aastatel 2001 kuni 2004 tuuritas bänd ohtralt väljaspool Eestit, andes muuhulgas üle 40 kontserdi Ameerika Ühendriikides. Eestimaalastele on tuntuimateks Blindi paladeks “Astronaut”, “Emmanuelle”, “P.O.M.B” ja “One Of A Kind”. Eelmisel aastal tähistas Blind oma 20. sünnipäeva kontsertidega Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Põlvas. Seekordne kontsert on Blindile 2015. aastal ainukeseks avalikuks esinemiseks.

Teisena astub lavale kodumaine Elephants From Neptune ning nemadki võtavad seekordset esinemist täie tõsidusega: “Kuna tegemist on meie viimase kontserdiga sel suvel, kavatseme seda ka vastavalt tähistada. Tahame teha omalt poolt kummarduse kõigile, kes meid suvel vaatamas ja pakume publikule pauku, tossu ja muid üllatusi,” selgitas bändi trummar Jon Mikiver.

Orienteeruvalt kell 19:30 astub lavale Terminaator ning umbes kell üheksa õhtul peaesineja Uriah Heep. Rockisauruste kontserdi lõpetab suurejooneline ilutulestik ning võib olla ilmutab end ka Valge Daam ise.

Haapsalu Piiskopilinnuse väravad avatakse laupäeval juba kell 15 päeval. Piletid on müügil Piletilevis ja kohapeal. Eelmüügis maksavad piletid 20€, kohapeal 25€. Kuni 12-aastased lapsed pääsevad üritusele koos pileti ostnud lapsevanematega tasuta.