SDE esimees Jevgeni Ossinovski saabus üritusele koos naise ja kaheksakuuse pisipojaga. Perekond Tarandid olid esindatud mitme põlvkonnaga - endine peaminister Andres Tarand ja kauaaegne raadiotoimetaja Mari Tarand nautisid kontserti koos Euroopa Parlamendi saadikust poja Indrek Tarandi ja tema perega. Külaliste seas oli näha ka IRLi esimeest Margus Tsahknat ja siseminister Hanno Pevkurit.

Täna toimub Vabaduse väljakul tasuta kontsert sõbraliku Eesti toetuseks. Teiste seas esinevad Ivo Linna, Getter Jaani, Marten Kuningas, Lenna ja Siiri Sisask, sõnavõttudega astuvad üles hinnatud Eesti inimesed Vahur Kersna, Luule Komissarov, David Vseviov, Andres Tarand ja teised.
Kell 15.30 algav kontsert on tasuta ja kestab kella üheteistkümneni õhtul, päeva juhib Loore Martma.

Juba kella kolmest pärastlõunal on avatud toiduala, kus erinevate rahvusköökide roogi pakuvad tuntud restoranid, Eestis õppivad välistudengid ja Vao keskuse elanikud.

Lapsed saavad platsil meisterdada lipukesi ja teha näomaalinguid. Kose Püha Nikolause koguduse eestvedamisel kootakse ühiselt Sallivuse salli. Kudumist alustati augustis Kose kihelkonnapäevadel ja see kestab 2018. aasta 24. veebruarini. “See sall võiks olla märgiks, et tahame elada sõbralikus riigis, kus inimene pole inimesele hunt. Loodame, et koos salliga kasvab üleüldine sallivus ja heatahtlikkus ning Eesti sajandal sünnipäeval saab juubilar seda salli auga kanda,” kommenteerib luuletaja ja kirjanik Kristiina Ehin, üks Sõbralik Eesti algatuse mõttekaaslastest.