"Mõte, et teha eestlasi inspireeriv ja motiveeriv spordiklipp tekkis sellest, et päevast päeva ravin üksjagu inimesi, kelle üheks suurimaks tervisemure faktoriks on tegelikult vähene liikumine. Kiropraktikuna töötades annan parema lülisamba tervise nimel väga paljudele eestlastele lisaks ravile ka liikumise nõuandeid ja koduseid harjutusi. Probleem on selles, et tänapäeval keskmine Lääne ühiskonna inimene liigub ikkagi väga vähe ning lihasluuelundkonna probleemid on üks tõsisemaid, kui mitte üks domineerivamaid põhjusi, miks inimesed töölt või õpikohustustest hoiduma on sunnitud," räägib videos kaasa lööv kiropraktik Karl Pärjamäe.

Klipp on üles võetud meie oma sportlaste, tantsijate ja treeneritega meile tuttavates või vähem tuttavates Tallinna nurkades: "Kuna me niigi oleme üleliia arvuti taga, siis lootus, et antud motivatsiooniklipp inimestel silme eest läbi käib, on päris suur. Olgugi, et analoogseid motiveerivaid spordiklippe on YouTube'is teisigi, on eestlasel Arnold Schwarzeneggeri või Kobe Bryantiga end raske seostada."

Videoklipi valmistajate jaoks on tähtis inspireerida inimesi igapäevaseltja järjekindlalt liikuma ning oma keha eest hoolt kandma.
Kuidas seda siis teha?
"Nagu ka videost näha oli - liikumiseks ei ole vaja kallist varustust, alguses ei pea tegema väga raskeid ja keerulisi harjutusi, piisab täiesti jooksmisest. Ja mis kõige tähtsam - oma keha tuleb alati hoida kui oma kodu, sest inimese keha ongi tegelikult ainukene „kest”, mille sees ta elab," selgitab Karl.

Märkmist väärib kindlasti, et klipp sai filmitud ja kokku pandud minimaalse filmivarustusega selliste inimeste poolt, kelle põhitöö jääb meediavaldkonnast eemale. Antud video on loojate sõnul sündinud ehtsast armastusest tervisespordi ja liikumise vastu.

Keda näeb klipis?
Kreete Verlin lööb juba praegu Eesti kergejõustiku maastikul laineid ning on loota, et tulevikus saab temast veel rohkem kuulda! Kaarel Jõeväli on pidevalt näidanud väga tugevaid tulemusi kümnevõistluses. Kristel Jänes annab suurepäraseid postitantsutunde Revali spordiklubis. Elisabeth Põldma on tegus tantsumaastikul. Taaniel Uleksin on Eestis üks mitmekülgsemaid „parkour”-jooksijaid ning Karl Pärjamäe on kiropraktik, kes erineva liikumise ja võimlemisega lihtsalt enese füüsilist vormi hoiab.

Nüüd on videot võimalik vaadata ka subtiitritega, mis on kõigest nupuvajutuse kaugusel. Eestikeelse tõlke lisamiseks tuleb ekraanil "Subtiitrid" peale vajutada.

Produktsiooni ja heli poole eest vastutasid:
Rasmus Laisk, Johan Pärjamäe, Karl Pärjamäe

Hooligem endast!