"Minu jaoks on esmakordne mitte ainult taolises olukorras olla, vaid esineda ka nii suure kooslusega," ütles Tanel Padar. "Kui Peeter Vähi tegi mulle ettepaneku osalemiseks, ei tundnud ma ennast esialgu päris kindlalt, kuid peale temaga mahaistumist ja teosesse süvenemist leidsin, et see on väga põnev väljakutse," lisas Padar.

Enam kui 200-liikmelises lavakoosseisus jutustab Tanel Padar eestikeelset teksti fulani-keelsete lauluosade juurde, mida kannavad ette Eesti Rahvusmeeskoor, tütarlastekoor "Ellerhein" ning vokaalsolistid Mati Turi (tenor), Rauno Elp (bariton) ja Priit Volmer (bass). Lauljaid saadab Eesti Riiklik Sümfooniaorkester Mihhail Gertsi juhatusel.

Peeter Vähi on muusikasse pannud Lääne-Aafrika eeposelaadse pärimusloo ning autentsuse huvides jätnud lauluosad originaalkeelde. Muusikat toetavad visuaalsed lahendused lRobin ja Jaanus Nõgistolt.

Teos "Müstilisel Kaydara-maal" jutustab loo kolme noore mehe sissepühitsemisriitusest – nende teest varjude maailma, mille valitsejaks on teadmiste ja kulla jumal Kaydara.

"Müstilisel Kaydara-maal" esmaettekanded toimuvad 10. oktoobril Tartu Vanemuise kontserdimajas ja 11. oktoobril Estonia kontserdisaalis. Piletid on eelmüügis Piletilevis.