Õhukontserdi andsid Rahvusooper Estonia tenor Oliver Kuusik ja torupillimängija Sandra Sillamaa, kes esitasid omal valikul hommikusi meeleolukaid teoseid. Oliver Kuusiku esituses kõlas Luigi Denza laul “Funiculi, Funicula” ning reisijate rõõmuks olid ka lennuki teadaanded rahvusvahelise muusikapäeva puhul veidi teistsuguses vormis — nimelt esitati lennuki teadaandeid lauldes. Sandra Sillamaa esitas valiku rahmuusikat torupillil.

Oma varasemaid kõige ekstreemsemad kontserdielamusi meenutades leiab Oliver minevikust nii mõnegi ereda mälestuse. "Olen esinenud nii tiibklaveri seest kui ka lõõtsaga trollist. Alles hiljuti laulsin näiteks tuletörjedepoos — liugtorult laskudes! Mulle meeldib vahest sedalaadi veidrustega kaasa minna — see on omamoodi väljakutse. Samas olen ma veendumusel, et mingi äge koht ei kaalu kunagi üles esituse kvaliteeti, vaid lisab oskuslikul teostusel pigem asjale vürtsi,?" sõnab ta.

“Kontsertpaikadena on ette tulnud väga erinevaid ja ka veidramaid kohti, näiteks keset Odessat pargis ja Minskis põllu peal, kuid nii ekstreemset kohta, kui lennuk, ei ole veel ette tulnud,” muigab Sillamaa ja lisab, et Muusikapäev oli tema jaoks igas mõttes täis muusikat, kuna vahetult peale lennukiga maandumist kiirustas ta edasi Tartusse, kus õhtul toimus Trad.Attacki uue albumi esitluskontsert.

Vaata galeriid ja saa osa ainulaadsest õhukontserdist!