Ametlikult ehk tuludeklaratsiooni järgi on Putin tagasihoidlik mees. Kui aga vastab tõele, et Putinil on tegelikult hinge taga 70 miljardi eest varandust, siis oleks ta rikkuselt maailma kolmas inimene Bill Gatesi ja Carlos Slimi järel, kirjutas aasta eest Ärileht.

Putini vastaste seas on levinud arvamus, et tegelikult võib Putin olla väärt lausa 70 miljardit dollarit. Arvatakse, et tal on varjatud osalused Gazpromis (4,5%) ja Surgutneftegasis (37%). Need on kümneid ja sadu miljardeid dollareid väärt ettevõtted.

See oleks ka üks suuremaid summasid, mida istuv president on kokku ajanud. Temast veel ägedamaks varanduse kokkuajajaks peetakse Muammar Gaddafit, kes 40 aastaga suutis endale tekitada 200 miljardi eest vara.

Putini jõukusest annavad märku mitmed asjaolud. Ta kannab käel 150 000 dollarit maksvat Patek Philippe'i kella. Kokku on tal 700 000 dollari eest käekellasid. Tal on ka ligipääs 40 miljonit dollarit maksvale jahile. Eluasemete osas on tal täielik ligipääs kahekümnesse häärberisse erinevates maailma paikades. Kroonijuveeliks on miljard dollarit maksev kinnisvara Musta mere ääres, mida ta paljude arvates omab ühe fondi kaudu. Lisaks kasutab ta 15 presidendile mõeldud helikopterit ja 40 eralennukit, millest paljudel on kullast sisekujundus.