Päevad paremad ning halvemad
On paremaid, kuid ka halvemaid päevi,
parematest päevadest rõõmu tuleb tunda,
halvematest lihtsalt kuidagi üle olla,
või neist päevad paremad luua.
Vahel tunned, kuidas jõud sinust üle käib,
see lihtsalt päev halvim näib.
Halbadele päevadele vastu tuleb astuda
ning ikka julgelt oma tuleviku poole tatsuda.

Luuletama hakkas Martti umbes 8.klassis, kooliaasta keskpaigas, kui tema eesti keele ja kirjanduse õpetaja tunnis õpilastel luuletusi välja mõelda lasi. "Minu luuletus sai õpetajalt kiita ning iga järgnev tund ma muudkui lootsin, et tuleks taas luuletuse kirjutamise kord. Lõpuks mõistsin, et luuletusi võin ju kirjutada ka vabast tahtest ja ajast, teistest sõltumata," kirjeldab Martti seda hetke, kui ta kõiki oma edasisi tundeid ja mõtteid paberile kandma hakkas.

PS! Õpetaja Külli, kui peaksid seda lugema, siis Martti paljastab saladuskatte all, et peale seda päeva olid peaaegu kõik klassikaaslaste luuletused pärit samuti Martti kirjapulgast.

Kuigi Martti on kursis suurte luuletajate ning nende loominguga, siis eeskujusid tal pole, sest luule on tema arvates individuaalne sõnum ja õpetus teistele inimestele.

Martti sõnul hakkab luule välja surema: "Tundub, et luuletamine hakkab ebaharilikuks muutuma ja sellele tulevad peale rohkem muusika, kaasaegne tehnika, sealhulgas nutitelefonid ja paljud muud tehnikaimed."

Hiljuti valmis noorel luuletajal ka oma luulekogu, mis sisaldab 10 parimat ja temale hingelähedasemat luuletust. Raamatud kinkis ta vaid kõige lähedasematele inimestele, kaasaarvatud eesti keele ja kirjanduse õpetajale ning klassijuhatajale.

Peale luuletamise kirjutab ta veel enda lõbuks lühijutte seiklustest ja äpardustest ning soovib luuletamisega kindlasti edasi tegeleda, et jõua tasemele, kus tema mõtted veel paremini ning selgemalt kirja saavad.

Martti tegemistega saad end kursis hoida läbi tema Facebooki lehe.