Kitarrist Joe Satriani on üks tänapäeva suurimaid elektrikitarri virtuoose. Sooloartistina on Joe Satriani välja andnud 15 albumit ja mitmekordse plaatinanormi jagu müünud plaadi „Surfing With The Alien” ja klassika staatusesse tõusnud kauamängiva “The Extremist”. Tema viimane sooloalbum „Shockwave Supernova” ilmus käesoleva aasta juulis.

Joe Satriani astus Rock Cafe´s üles koos saatebändiga koosseisus bassist Bryan Beller, trummar Marco Minneman ja klahvpillimängija Mike Keneally. Kontserdi erikülaliseks on üks viimaste aastate hinnatumaid bluusimuusikuid, Lõuna-Aafrika päritolu kitarrist ja laulja Dan Patlansky. Üllatused alagasid juba soojendusbändiga, kes suutis rahva koheselt ülesse äratada. Satriani lavaletulek venis tehniliste viperuste tõttu, kaua sai oodata, kuid kõik oli ootamist väärt. Need kitarrid, mis esinesid sellel õhtul koos Satrianiga, imestasid vist, et neist tulevad välja sellised helid. Seda kõike vürtsitas äärmiselt kelmikas ja kindlalt tugeva löögiga trummar, kelle soolo oli juba omaette väärtus.
Esitlusele tulid ja Satriani kullavaramu lood. Oli tunda, et meeskond nautis esinemist ja rahvast, kes oli kohale tulnud.

Satriani on mänginud soolokitarri nii Deep Purple´is kui Mick Jaggeri tuuribändis ning vedanud 2008. aastast supergruppi Chickenfoot, kuhu kuuluvad ka glam-metal staari Van Haleni liikmed Sammy Hagar ja Michael Anthony ning Red Hot Chili Peppers´i trummar Chad Smith. Kitarriõpetajana on ta andnud rifi-koolitust teiste seas sellistele meestele nagu Steve Vai ja Metallica Kirk Hammett. Tema kitarrimaagiast on ühel või teisel moel osa saanud nii šokirokkar Alice Cooper, naljahevi bänd Spinal Tap, progelegend Robert Fripp kui popitäht Nicki Minaj.