Just Carmen Kass oli üks esimesi, kes lendas Eestist laia maailma ning pälvis supermodelli tiitli. Tema kontol on loendamatud show`d, reklaamid, moeküljed ja ajakirjade esikaaned. Kuid mida me teame 37aastasest Carmen Kassist, kes on läbi aastate jäänud meedia jaoks kaugeks ja kättesaamatuks?

Elustiiliblogi Stellarium avaldab olulisi tähiseid Carmeni karjäärist ja ei rohkem ega vähem, kui 50 esikaant, mis on supermodellist läbi aegade ilmunud. Carmen oli 14aastane, kui ta kaubamajas oste sooritas ja oma tulevasele agendile Paolo Mogliale silma jäi. Carmeni karjääris on mitmeid tähtsaid verstaposte, mis on teinud temast tänaseks ikooniseisuses modelli.

1997 jääb Carmen Kassi jaoks alati oluliseks aastaks. Ta poseeris Prantsuse Vogue`i esikaanel. See kaanefoto tähendas, et Carmen oli üleöö automaatselt tuttav igale moemaailmas tegutsevale inimesele. Järgmine tipp, mille Carmen vallutas, oli pääsemine Diori lõhna jadore reklaamnäoks 1999. aastal. Parimad parfüümireklaamid ilmuvad ajakirjades aastaid - Dior on eriti kallis ja prestiižikas firma, nende iga parfüüm on juba ette klassika. Aastal 2000 sai Carmen maailma väärikaima moeauhinna - telekanali VH1 ja ajakirja Vogue poolt nimetati ta Aasta Modelliks.

Carmeni kohta on öeldud, et ta ilmus välja täpselt õigel ajal, kui moemaailm vajas oma Kurja tüdrukut. Kas keegi mäletab teda poodiumil naeratamas? Vaevalt. Carmen Kassist on ilmunud loendamatul hulgal esikaasi. Igal pildil on Carmen erinevat nägu ja tegu.

Viiskümmend täiesti erinevat esikaant läbi aastate leiad Carmen Kassist SIIT.