Perekooli missiooniks on pakkuda kiiret, kättesaadavat ja anonüümset nõustamist lapseootel ja lastega peredega. Aastal 2013 toetas riik seda foorumit ligi 9000 euroga ning internetileheküljel on 30 500 registreeritut kasutajat.

Tänases "Pealtnägijas" selgub, et nõustamine on langustrendis. Näiteks 2014. aastal vastasid spetsialistid 1849 mureküsimusele, mida on poole vähem kui aastal 2009.

Mariann Treimann, paljudele tuntud kui staarblogija Mallukas, jagas "Pealtnägijaga" oma lugu, kuidas tema kohta on seal lausa eraldi teemasid algatatud ning sõimu, mis talle sealt vastu vaatab, pole võimalik enam naljagagi võtta. "Ma ei viitsi avalik peksukott olla," tunnistas ta. Lisaks temale jagas anonüümselt oma lugu veel teinegi blogija, kes kaalus portaalis leiduva isikliku sõimu tõttu eneselt elu võtmist.

Blogija Mallukas on teravat kriitikat saanud näiteks vaktsiinivastase suhtumise tõttu ning tekitanud inimestes armukadedust sellega, et sai tänu oma koostööpartneritele tasuta pulma. Olles oma eluviisiga kriitikaga harjunud, Perekooli foorum tema taluvuse piiri. Internetikeskkond, mis peaks olema noorte perede ja lapsevanemate nõustamisplatvorm, sisaldas kümneid algatatud teemasid, mis on seotud Malluka personaalküsimustega, õelaid kommentaare jagub nii tema abikaasale kui lapsele. Näiteks toob Mallukas ühe teema nimega "Seks ja midagi veel Mallukaga: kas ja millistel asjaoludel teie mees seksiks Mallukaga?" Ning väga paljud naised arutlevad selle üle. Lisaks on seal teemasid, mis puudutavad nii Eesti presidenti, peaministrit, kodumaisete staaride kui ka teiste inimeste füsioloogiat ja elu.

"Siin ei ole enam arutamine, siin on konkreetne halva soovimine ja sõimamine," oli staarblogija nördinud. "Sõnavabadus on meil kõigil olemas, aga kuskilt võiks piir minna," lisas ta.

Eesti Ämmaemandate Ühingu presidendi Pille Teesalu sõnul loetakse Perekooli foorumit väga palju ning sellega kaasneb nii pooldajaid kui vastaseid. "Pealtnägija" saatejuhi küsimusele, mida teeks Ämmaemandate Ühingu president Pille Teesalu olukorras, kus öeldakse, et ta ämm on muidusööja, laps reptiil, mehel seksuaalsuhted teiste naistega, vastas ta järgmist: "Kummaline küsimus (pikem paus). Mis moel ma sellele lähenen? Ma ei loekski selliseid asju!"

Teesalu lisas, et kui on postitusi, mis on seotud isiku nimega, tuleks nimed likvideerida ja püüda postitust sobivaks kohandada või teema kustutada. Ühe teema kustutamine toob esile aga uue teemaalgatuse.

Mallukas pöördus nii lehekülje administraatori kui juristi poole. Andmekaitse Inspektsiooni peadirektor Viljar Peep ütles "Pealtnägijale", et kui Perekooli pidaja saab portaali haldamisest kasu, müüb reklaami, siis on tsiviilkohtu menetlus täiesti õiguslik viis, kuidas oma õigusi kaitsta.

Tuleb välja, et pool Ämmaemandate Ühingu rahast tuleb Perekooli portaali reklaamimüügist ehk 2014. aastal üle 78 024 eurot. Sellest makstakse kinni ka ühingu presidendi palk.