Eesti ekraanidele jõuab esimest korda Kaspar Jancise musta huumoriga vürtsitatud “Piano” (Eesti Joonisfilm) ning “Elu koos Herman H. Rott’iga” Chintis Lundgrenilt (Chintis Lundgreni Animatsioonistuudio). Rahvusvahelistel festivalidel juba ringi seigelnud ja silma jäänud filmid võistlevad ka Animated Dreamsi Grand Prix’le Heino Parsi NAEL*.

Festivali avamisel saab oma maailma esilinastuse 15 maailma linnas üles võetud Hardi Volmeri “Urbanimatio” (valminud koos Urmas Jõemehega, muusika on komponeerinud Ülo Krigul). Stopp-kaader tehnikas film näitab looduse ja inimkäte poolt loodu võistlust linnamiljöös. Esimest korda jõuab vaatajateni ka multitalent Liis Viira ehk Liz Wirestringi “Magusam kui mesi”. Filmi on Liis ise kirjeldanud kui “imepisikeste taimeosade biolaviini”. Esimest korda jõuab ekraanile eksperimentaalanimafilm Ülo Pikkovilt: animatsioon “Sebra ja kõik minu elu kardinad” , mis kasutab direct animation tehnikat ehk on joonistatud otse filmilindile.

Lasteprogrammis “Mudilaste multilaegas” kinos Artis linastub Miriami-sarja uhiuus “Miriami kodutu koer” Andres Tenusaarelt, produtsendiks Nukufilm OÜ. Miriami seansile oodatakse nii suuri kui ka väikeseid kinosõpru, kuna enda filmi lubas vaatama tulla ja hiljem lastega kohtuda ka nukutüdruk Miriam ise!

Avamisel linastuvaid filme on kõigil võimalik vaadata linastusel “Uus ja uhke Eesti anima” pühapäeval, 22. novembril kell 17:00 kinos Artis.