"Mulle tundub, et paljud inimesed arvavad, et DJ-töö on jube lihtne ja äge. Palju raha, palju naisi ja ma ei tea mida kõike veel, tegelikult oleme me kodust ära iga nädalavahetus, elukaaslase jaoks jääb vähe aega," räägib DJ Andres Puusepp, kuidas erineb DJ'de elu tegelikkus müütidest.

Publik esitas Eesti DJ'dele viis tähtsat küsimust, vastused on Teie ees:

1. Milline on Sinu hittlugu hetkel, mille kohta Sa tead, et et see tantsupõrandal kedagi külmaks ei jäta?

DJ Aav: Robin Schultz "Sugar".
DJ Kristjan Hirmo: Mul on mitu "salarelva", enamasti on need eksklusiivsed remix'id või bootleg'id mõnest aegumatust klubiklassikust. Need töötavad alati.
DJ Kert Klaus: See lugu võiks olla Madison Mars "Theme O". Ehk siis kodumaise produtsendi Madison Mars suurepärane track, mis on vallutanud maailma ööklubide tantsupõrandad ja kuulub täna paljude tipptegijate playlisti.
DJ Kolzar: Tiesto & Don Diablo ft. Thomas Troelsen "Chemicals".
DJ Möls: Genka & Paul Oja "Kõik".
DJ Andres Puusepp: Minul sellist ühte hittlugu on väga raske välja tuua, sest head muusikat on tohutult palju ja seda tuleb igal nädalal juurde.

2. Millisel kujul Sa lood klubisse tassid, arvutis, vinüülidel, mälupulgal?

DJ Aav: Arvuti.
DJ Kristjan Hirmo: Olen mänginud muusikat nii kassettidelt, CD-delt kui vinüülplaatidelt. Täna on aga töövahenditeks "kurikuulus" USB-pulk ja minu truu abimees MacBook Pro.
DJ Kert Klaus: Arvutis ja mälupulgal. Raskete plaadikohvrite tassimise aega tagasi ei igatse.
DJ Kolzar: Mälupulgal, kahjuks vinüülidel juba päris pikka aega enam mitte.
DJ Möls: Kujutan ette, et kõik lood on vinüülil!
DJ Andres Puusepp: Mina mängin täna muusikat arvutiga. CD-d hakkavad vaikselt unustusse jääma ja ausalt-öeldes olen selle üle õnnelik. Polnud just väga kausa aega tagasi, kui tassisin endaga kaasas kolme suurt CD-kohvrit ja saabusin klubisse nagu hobune.

3. Milline on olnud kõige omapärasem küsimus või laulusoov, mille keegi publikust esitanud on?

DJ Aav: “A sa mu ema tead, ta käis ka pidudel 20 aastat tagasi tagasi?”
DJ Kristjan Hirmo: 20 aasta jooksul on neid olnud nii palju, et neist võiks välja anda terve raamatu!
DJ Kert Klaus: Soovilugudega on nii, et ei ole olemas halbu ega häid lugusid. Iga loo jaoks on olemas õige koht, aeg ja kuulaja. See, et ei ole õige koht, aeg ja kuulajad ei pruugi muidugi alati loo küsija arvamusega ühtida.
DJ Kolzar: Detailid pole meeles, aga igal juhul midagi täiesti kontekstivälist.
DJ Möls: "Pane midagi head!"
DJ Andres Puusepp: Mulle meenub kohe üks tore tütarlaps, kes tuli minu juurde ja ütles järgmist: "Palun mängi seda sama lugu, mis ennegi tuli. See on mu sõbranna lemmiklugu aga teda polnud siis veel klubis." Uurisin, et mis selle loo nimi võiks olla, siis sain vastuse: "No ega ma nime ei tea aga see on hea lugu."

4. Mis nipiga pikkadele piduöödele vastu pead?

DJ Aav: Sport.
DJ Kristjan Hirmo: Tuleb järgmisel päeval kauem magada.
DJ Kert Klaus: Kui publik on hea ja pidu rokib, siis ei ole vastupidamisega probleeme. Energia, mis publikult tagasi saad, hoiab virgena. Kindlasti tuleb argipäevadel normaalselt magada, süüa tervislikult ja hoida keha treenides vormis.
DJ Kolzar: Võimalikult palju vabal ajal spordiga tervist tugevdades.
DJ Möls: Sidrunivesi jääga.
DJ Andres Puusepp: Pikkadel peoõhtutel läheb kell kiiresti, kui on hea pidu ja palju rahvast. Vahel ei saagi aru, et juba on tunde mööda läinud ja pidu hakkab lõppema. Teinekord jälle tunnen väsimust ja minule aitab suurepäraselt vesi ohtra pressitud sidruni ja laimiga. On ka pidusid kus võtan paar kokteili energiajoogiga, kuid peab tunnistama, et see pole just kõige tervislikum.

5. Mis on kõige levinum valearusaam DJ elust?

DJ Aav: Et see on ainult pidu ja pillerkaar.
DJ Kristjan Hirmo: Et see on üks suur lust ja lillepidu.
DJ Kert Klaus: Et DJ'de elu on lõbus pillerkaar ja non-stop lustimine. Päris nii see tegelikult ei ole... alati.
DJ Kolzar: Et see on üks suur pidu ja pillerkaar ning lõbus napsitamine.
DJ Möls: Enamus arvab, et DJ'de elu on meelakkumine.
DJ Andres Puusepp: Mulle tudub, et paljud inimesed arvavad, et DJ-töö on jube lihtne ja äge. Palju raha, palju naisi ja ma ei tea mida kõike veel. See on täielik müüt! Tegelikult oleme me kodust ära iga nädalavahetus. Elukaaslase jaoks jääb vähe aega, sugulased on juba loobunud sünnipäevadele ja koosviibimistele kutsumast kuna mind ei ole kunagi. Ei ole see meie töö nii lihtne midagi. Samas ma ka ei kurda, see on olnud minu unistus juba väikesest poisist peale ja ma armastan oma tööd väga.