Konkurssi korraldava Maxima Eesti turundusdirektori Ty Lehtmäe sõnul on tänavused stipendiaadid mitmekülgselt andekad noored. “Täname kõiki, kes sel aastal Tulevikutalentideks pürgisid ning nende vanemaid, õpetajaid ja juhendajaid. Iga kandidaat on omamoodi talendikas ja võitu väärt,“ sõnas ta. “Ülesanne leida üle 300 andeka noore seast 25 stipendiaati ei olnud kerge. Zürii valitud tulevikutalentide pühendumus ja saavutused on kahtlemata imetlusväärsed,” rääkis stipendiumisaajatest Lehtmäe.

Esikohastipendiaadid kuulutati välja viies kategoorias: sporditalent, teadustalent, kultuuritalent, humanitaartalent ja ettevõtlikkustalent. Ühekordselt väljamakstava stipendiumi suurus on 600 eurot. Lisaks anti igas valdkonnas välja ka neli 450-eurost teise koha stipendiumi.

Stipendiumikonkursi žüriisse kuulusid muusik Tomi Rahula, AHHAA teaduskeskuse juht Andres Juur, iluuisutreener Anna Levandi, ETV+ peatoimetaja ja noorte ettevõtlikkuse õhutaja Darja Saar ning Eesti Õpetajate Liidu juhatuse liige Mihkel Kõrbe. Maxima Eesti esindaja žüriis oli Ty Lehtmäe.

Teadustalent 2015: Kristjan Variksoo (16), Jõgevamaa Gümnaasium
Robootikaringist saadud huvi on pannud Kristjani otsima lahendusi igapäevastele probleemidele, mida infotehnoloogia abil leevendada saaks. Nii näiteks avastas Kristjan, et õpilased peavad põhikooli õppekava järgi väikekannelt õppima. Kuna enamasti aga inimestel seda pilli kodus ei ole, otsustaski ta teha virtuaalse väikekandle, millel õpilased kodus harjutada saaksid. Lisaks on ta programmeerinud väiksematele lastele suunatud haridusliku värvide ja kujundite õppimise mängu ja veebilehe, mis aitab prügi sorteerimisel.

Sporditalent 2015: Marten Liiv (18), Põltsamaa Ühisgümnaasium
Sporditalendi kategoorias võitnud silmapaistev kiiruisutaja, kes alustas alaga 9-aastaselt ning on alates selle aasta juunist treeningutel Saksamaal Inzellis KIA kiiruisuakadeemias. Eelmisel hooajal ületas ta näiteks Ants Antsoni viimase rekordi suures mitmevõistluses ja saavutas juunioride maailmakarikaetapil 3. koha meeskonnasprindis.

Humanitaartalent 2015: Anastasija Minitš (17), Tallinna Saksa Gümnaasium
Humanitaartalent Anastasija Minitš valdab lisaks eesti keelele ka inglise, vene ja saksa keelt. Ta on saavutanud teise koha riiklikul vene keele olümpiaadil ning osalenud edukalt ka saksa keele olümpiaadil. 2014. aastal võitis Anastasija Poolas toimunud saksakeelse väitluskonkursi. Ühtlasi on Anastasija võtnud osa ÜRO rahvusvahelisest MUNOL simulatsioonist ning korraldab sarnast üritust ka oma koolis.

Kultuuritalent 2015: Liisamari Viik (15), Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasium
Kultuuritalent Liisamari Viik on noor kunstnik, kelle joonistused ja illustratsioonid on pälvinud positiivset tähelepanu mitmetel kunstikonkurssidel. Liisamari tiitlipagasisse kuulub näiteks Ilon Wiklandi noore kunstniku preemia. Hoolimata noorest east on Liisamaril juba välja kujunenud äratuntav käekiri. Liisamari korraldab igal suvel Kihnu saarel ka kunstilaagreid.

Ettevõtlikkustalent 2015: Markus Lember (17), Läänemaa Ühisgümnaasium
Ettevõtliku noorena on ta käivitanud e-muusikakooli, mis hetkel tegeleb kitarriõppevideote tootmisega Leedu turule ning veab veebikujundusega tegelevat ettevõtet. Ettevõtluskonkursil Innukas Noor 2014 tuli Markus esikohale ning saavutas teise koha tänavusel parimate õpilasfirmade võistlusel.

Maxima Eesti kuulub jaekaubanduskontserni Maxima Grupé, mis ühendab 528 kauplust Eestis, Lätis, Leedus, Poolas ja Bulgaarias. Eestis tegutseb 74 Maxima kauplust, millest 54 on Maxima X kodukauplused, 19 Maxima XX supermarketid ja üks Maxima XXX hüpermarket. Eesti kauplused annavad tööd ligi 4000 inimesele ja teenindavad keskmiselt 150 000 inimest päevas. Koduleht: www.maxima.ee.