Kuidas Sul õnnestus Tiina Talumeest varjutama minna?

Organisatsiooni SENT korraldatud eriprojekti "Töövarjupäeva kroon 2015" kaudu, kus oli võimalik kandideerida töövarjuks Eestis tuntumatele isikutele. Nii ma siis lihtsalt panin enda nime sinna kirja, valisin isiku, keda soovisin varjutada, kirjutasin juurde lühikese motivatsioonikirja (miks just talle? miks peaks mind valima? jne) ja enesetutvustuse (mida teen vabal ajal, hobid jne). Kui olin selle ära teinud, siis jäingi ootama vastust ning 4.novemberil tuligi mulle kõne, kus öeldi, et sain Tiina Talumehele töövarjuks.

Miks just Tiina Talumees?

Esialgu ma ei teadnud üldse kuhu või keda varjutama minna, aga siis meie kooli karjääriõpetuse õpetaja jagas töövarjupäeva kohta linki. Algul ei olnudki plaanis sealt kedagi valida või selle kaudu kuskile töövarjuks minna, aga siis nägin seal Tiina Talumehe nime ja mõtlesin, et see ala huvitaks mind kindlasti ning tema töövari oleks väga huvitav olla. Oli lihtsalt väga suur soov näha milline on päriselt ühe disaineri tööpäev.

Kas ja kuidas oled ise selle valdkonnaga seotud?

See valdkond on mind alati huvitanud. Olen õmmelnud nii kollektsioone (viimase kollektsiooni tegin koos sõbrannaga), millega on käidud moe-showdel ning olen ka endale igapäevaseks kandmiseks riideid teinud.

Kuidas möödus päev töövarjuna?

Esialgu läksin kohale Tiina Talumehe Stuudiosse, kus mulle öeldi, et võin ringi vaadata seal ja küsimusi küsida, kui neid tekib. Tiina ise pidi aga kohe minema kohta, kus samal õhtul toimus tema moe-show. Siis küsiti, et kas tahaksin kaasa minna või jääda stuudiosse ning seal natuke abis olla. Kuna ma just olin sinna jõudnud ning ei saanud väga toimuvast aru, siis olin üsna nõutu ning ei osanud midagi otsustada. Ise nad soovitasid mul jääda stuudiosse ning hiljem teiste naistega koos moe-show toimumispaika minna. Nii ma jäingi sinna ja olin seal abis. Lõunal läksingi koos kahe naisega Kultuurikatlasse. Seal sain vaadata, mida tegid modellid ja Tiina. Tiina juhendas ja vaatas, et show ajaks kõik oleks paigas ning toimiks. Jälgisin ning kuulasin.

Mida sellest kogemusest õppisid, kas jäid rahule?

Kuna olen ka ise samamoodi moe-showdel käinud, modelle ette valmistanud ja nii edasi, siis otseselt midagi uut ei olnud, kuid hoolimata sellest oli huvitav jälgida kõiki ettevalmistusi ning lava taga toimuvat.

Kas see päev andis inspiratsiooni edasi tegutsemiseks? Soovid siduda ka tulevikku sellega?

Inspiratsioon disainiga tegelemiseks on alati suur olnud ning see kogemus kindlasti ei vähendanud seda, vaid andis juurde julgust, et ma pole midagi valesti teinud ja tahaksin kindlasti jätkata. Soov sellega ka tulevikus tegeleda on väga suur ning üritan anda endast palju, et jõuda sama kaugele.

Kelle töövarjuks sina lähed? Kirjuta oma kogemuslugu noortehaal@delfi.ee ja võida meeneks Delfi kruus!