"Me usume, et möödunud aastal vastuvõetud kooseluseadus on ei midagi vähemat kui epohhiloov," kõneles ta nii enda kui oma erakonna eest. "Me peame elementaarseks, et siin saalis vastuvõetud seaduste järgi on Eesti inimestel võimalik elada. Sest mis kasu on riigikogust või tema poolt vastuvõetud seadustest, kui need hakkavad küll kehtima, kuid mille igapäevane rakendamine on võimatu," nentis ta.

Ühtlasi püstitas Mihkel küsimuse, miks mitmed häälekad kooseluseaduse vastased üritavad monopoliseerida õigust pere defineerida. "Nad teavad väga täpselt, mis on pere ja mis ei ole. Nad raiuvad kaljukindlalt, et pere tohivad moodustada ainult mees ja naine. Et minu head sõbrad Karola ja Anni ei ole pere, mis sest, et nad ise usuvad, et on. Mis sest, et nad on teineteisega õnnelikud."

"Kooseluseaduse ümber toimuv arutelu ongi tegelikult debatt õnnest. Ja õnne puudumisest. See on diskussioon õnnelik ja õnnetu olemisest. Kooseluseadust möödunud aastal vastu võttes andis riigikogu paljudele inimestele võimaluse õnnelik olla. Ma olen neid inimesi näinud, nendega rääkinud. Neil on seda seadust tõepoolest vaja. See seadus aitab neil tõepoolest õnnelik olla!"