1. Järgi alati jõulukingitusega kaasnevaid instruktsioone.
On ahvatlev pärast oma uhiuue vidina lahti pakkimist panna see kokku nii kiiresti kui võimalik — ilma õpetust kasutamata.

Aga aastast 1984 pärit hirmus jõulufilm “Gremlins” näitas, et see on väga halb mõte. Kui filmi peategelane oleks ainult juhendit lugenud, siis oleks ta teadnud, et tema karvane mänguasi ei tohi märjaks saada ning suur katastroof oleks ära hoitud.

2. Pahatahtlik käitumine ei aita sul armastust leida.
2003. aasta film “Love, Actually” õpetas meile kõigile, et pahatahtlik käitumine ja enda parima sõbra kihlatu/naise sebimine ei too sulle armastust.

3. Su laps armastab sind ainult siis, kui sa kingid talle kõige ägedama mänguasja.
Arnold Schwarzeneggeri tegelaskuju pidi 1994. aasta filmis “Jingle All The Way” minema läbi tule ja vee, et saada enda pojale kõige menukamat mänguasja — Turbomeest.

Olgugi, et film on üpris naljakas, on siiski kurb see, et Arnie tunneb, et ta saab oma poja armastuse võita vaid materjaalsete asjadega.

4. Ära mitte kunagi jäta enda last üksinda koju. MITTE KUNAGI.

Sest hoia alt, nad söövad rämpstoitu ja vaatavad mõttetuid filme televiisorist. Ole ettevaatlik!

Vähemalt 1990. aasta film “Home Alone” tõestas, et lapsed on väga leidlikud ja oskavad kaitsta enda kodu sissetungijate eest. Meil kõigil oleks vaja Keviniga paar sõna juttu rääkida.

5. Heateod ei saa tasutud.
1946. aasta film “It’s A Wonderful Life” on ilmselt üks maailma parimaid jõulufilme ning selles peitub üks elu traagilisemaid õppetunde. James Stewart kaotab oma venda uppumisurmast päästes kuulmise, saab pärast enda ülemuse aitamist peksa ja kaotab võimaluse reisida (samuti ka magab maha enda mesinädalad), kui ta oma surnud isa äri peab üle võtma.

Pole ime, et ta ennast ära üritab tappa.

6. Teiste kultuuride avastamine on tore, aga liiale ei maksa minna.
Kui 1993. aasta filmis “The Nightmare Before Christmas” armub Halloweeni linna kõrvitsakuningas Jack Skellington jõuludesse, saavad pühad kõigi teiste jaoks rikutud. Olgugi, et tema kavatsused olid enamjaolt head, pole teise kogukonna ellu sekkumine hea mõte.

7. Ole oma soovidega ettevaatlik.
1993. aasta filmis “Miracle On 34th Street” ei usu Susani nime kandev plikatirts jõuluvanasse — seda kuni jõulutaat talle kolm soovi kingib. Kuid olgem ausad, et inimeste mõtted ja soovid muutuvad vanemaks saades. Kui Susan on vanem, siis ta taipab, et tema ideaalne lapsepõlv oli pettus ja see rikub jõulud tema jaoks päriselt…Võib-olla.