Albumil teevad külalisena kaasa Tiit Kikas viiulil ja Jaagup Tormis klaveril. Eesti esimese originaalmuusikaga soundtrack-plaat teleseriaalile on välja antud Meesiti enda plaadifirma Grainy Records koostöös produktsioonifirmaga Kassikuld.

Meesiti sõnul plaanis ta pärast sel kevadel ilmunud albumit "Closer" jõuda paari aasta pärast instrumentaalplaadini: "Kui suvel Berliinist Tallinnasse tagasi kolisin, rääkisid Ergo Kuld ja Martin Algus mulle “Varjudemaa" ideest. Nende nägemus seriaali muusikast oli üllatavalt sarnane sellele, kuhu soovisin enda loominguga järgmiseks liikuda ja muidugi olin koostööst huvitatud. Niisiis alustasingi juba suvel uue muusika salvestamist."

Ta nimetab "Varjudemaad" nii muusika kui seriaalina ühe väikese grupi inimeste suure sünergia viljaks, mis oli talle inspiratsiooni mõttes ilusaks kogemuseks sellest, kuidas iga lugu saab olla isikliku tähendusega ja samal ajal olla ka inspireeritud suurepärastest näitlejatest, tekstist, pildist ja seriaaliga seotud Eesti loodusest.

"Suurema osa albumist salvestasin enda Maardu järve äärses suvemajas, kus sain “Varjudemaa” looduslähedase atmosfääriga hästi samale lainele. Tekitasin seal endale mikrofonide, kitarrivõimendi ja efektiplokkidega ahela, mis võimaldas mul enamiku muusikast salvestada ilma suurema järeltöötluseta ning jäädvustada lood kontserdiolukorrale sarnases dünaamikas, hetkele keskendumise vaimus."

Varjudemaa CD on tänasest plaadipoodides saadaval. Limiteeritud koguses valmiva vinüülplaadi saab eeltellida plaadifirma Grainy Records'i kodulehel www.grainyrecords.com. Uueks aastaks on plaanitud ka Varjudemaa muusikaga kontserdid.