"Ma valin selle järgi, et jõulude aeg on väga eriline aeg. Inimesed muutuvad hästi tundlikuks ja see on väga valitud seltskond, keda me tahame nendel päevadel enda ümber näha, kellega me tahame suhelda ja keda kasvõi televiisori kaudu oma tuppa lasta," selgitas Kersna.

Saatejuht ei ole avaldanud veel ka oma tänaste külaliste nimesid, aga tema hinnangul ei olegi nimed tähtsad: "Tähtis on see, millised nad on, millist juttu nad räägivad ja kuidas nad meile mõjuvad."

Kuigi saated jõuavad eetrisse 22., 24. ja 26. detsembril, kinnitas Kersna, et tegemist pole jõuluintervjuudega: "Sellel aastal üheski intervjuus kordagi ei puudutata ega kasutata sõna "jõul". Ma ei taha minna jõuluseks, katsume olla normaalsed, rääkida päris asjadest, päris elust, aga me teeme seda niimoodi, et seda kannataks kuulata ka sellel õrnal ajal."

Küll aga saab läbi saadete kuulda Eesti inimeste mõtteid igapäevastel teemadel. "Inimesed elavad oma elusid ja loomulikult see, mis toimub maailmas ja Eestis, puudutab ja mõjutab meid kõiki, sellest ei pääse. Kui sa elad normaalset ja päris elu, siis sa pead suhestuma kõige sellega, mis ümberringi toimub ja see mõjutab sind. Aga sellest ei pea päevad läbi jaurama, päevad läbi ei pea jaurama pagulastest, kooseluseadusest ja kolmandast-neljandast asjast veel. Aga taustal me saame aru, kuidas need inimesed mõtlevad, milline on nende hoiak ja arusaam elust, kuidas seda elu elada ja mis on tegelikult meie jaoks tähtis," rääkis Kersna.

Vahur Kersna aastalõpuintervjuud ETV saates "Tuled akendes" jõuavad televaatajate ette täna kell 20.05, 24. detsembril kell 20.00 ja 26. detsembril kell 20.05.