Armastus

Kui kaks inimest on ennastunustavalt armunud, lakkab ümbritsev maailm eksisteerimast. Isegi siis, kui oled president. Ja kui nende tunnete meelevallas olles tundub õige oma suhtes sammukene edasi astuda, et oma südamedaamile muljet avaldada, ongi tulemuseks abieluettepanek. Juhul muidugi, kui sellele eelnevad etapid on juba läbitud, leivad ühte kappi pandud ja ka ühist argipäeva maitstud. See omakorda tekitab aga küsimusi — kas tõesti on 5 kuuga võimalik kõik eelpool nimetatud kogemused läbi teha?

Tuleviku kindlustamine

Lisaks armastusele kannustab abieluliidu loojaid tihtipeale ka ratsionaalne mõtlemine — majanduslik kindlustatus nii iseendale kui oma kaaslasele (ja ka tema perele). Nii süttibki umbusklikuma inimese mõtteis paratamatult ohutuli — kas eespool terendava ametiaja lõpu valguses püüab president siiski oma kõrgest positsioonist viimast võtta? Vabariigi Presidendi ametihüve seadus (vt Riigiteatajat) määrab nimelt abikaasale 20% presidendi ametipalgast kuni presidendi surmani. Ja seejärel on lesel õigus toitjakaotuspensionile. Olgu öeldud, et presidendi kuupalk on samuti seadusest tulenevalt 7-kordne Eesti keskmine palk. Küll aga on Ilves tungivalt toonitanud, et Kupce jätkab oma endises valdkonnas ega vaja ehk ei pretendeeri esileedi hüvedele (ei esindustasule, sekretärile ega ametiautole). Ehk siis hoitakse sõna ka pärast ametiaja lõppu!

24. veebruaril ei julge üksi kätelda

Humoorikam lähenemine asjale on kahtlemata see, et üksipäini sadade inimeste ette astumine ja tuhandete terekäte ulatamine on igale inimesele kurnav ja hirmutav — isegi kui tegu on Eesti Vabariigi presidendiga. Siis koonduvad kõik pilgud ju ainult talle. Kui kõrval seisab aga imekaunis sirge seljaga naisterahvas, jaotub tähelepanu ühtlasemalt ja on ka kellega nalja visata. Ilma abielusõrmuseta naise toomine aastapäevaballile oleks aga nii Eesti rahva kui kihlatu suhtes paljude hinnangul väga näotu tegu.

Tugevdada kahe riigi ühist küberkaitset

Kuna nii Toomas Hendriku kui ka Ieva huvid ja töökohustused on tihedalt seotud Eesti ja Läti küberkaitsega, on paratamatu, et kahe riigi ühised teemad vähemasti Ilvese järele jäänud ametiajal teineteisega lõimuvad. Kuigi on oletatud ka seda, et tegu võib olla hoopis kahe riigi julgeolekuohuga, jääme siiski positiivsemale seisukohale. Vaevalt, et vastsete Ilveste ühises õhtusöögilauas Eesti ja Läti riikide turvalisuse vähendamise plaani peetakse. Ikka vastupidi!

Lastele turvatunne

Kuna nii Toomasel kui ka Ieval on varasematest abieludest pärit järeltulijaid üksjagu (Ilvesel 3 ja Ieval 2 last), on kõigist elu keerdkäikudest hoolimata siiski oluline tekitada mitme purunenud kooselu asemele hoopis üks tugev liit, millega sooritada mõneti ka vigade parandus ning vaadata ühiselt helgesse tulevikku. Lapsed teatavasti ikka ju andestavad oma vanematele kõik nende patud (kui ilusti küsida).

Hea lugeja, paku oma versioon välja kommentaariumis!