“Ma olen varem seal toolis ka istunud natuke. Väike närv on kindlasti, sest sa pead olema stuudios koos oma kaasankruga kahekesi kaamerate ees. Kerge närv peab olema, aga mitte eriti suur,” rääkis Raud tänases “Vikerhommikus”.

Raud Eestis viibinud juba mõnda aega ning saanud nautida jõulutoite ja lihtsalt kodus olemist. “Oma kodus olla on tegelikult ikka väga hea, kuigi mul Moskvas oli väga hea korter väga ilusa vaatega linnale, aga oma kodu on oma kodu,” tõdes ta.

Raud pesitses Moskvas pea poolteist aastat ning kuigi kogemus oli tema jaoks huvitav, oli see ka parajalt väsitav. “Suures linnas töötamine on ikkagi füüsiliselt raske, sest me pidime pidevalt sõitma metrooga kogu varustus kaasas — kaamera ja statiiv. See oli väsitav,” tõdes Raud.

“See oli väga huvitav, et enne intervjuusid isegi kõige hullemad Kremli pooldajad ütlesid paar head lauset Eesti kohta” meenutas Raud, kes on 20 aastat ka USA-s elanud. Telemees pidi tõdema, et Moskvas oli korrespondendi töö lihtsam, sest kõik teavad, mis koht on Eesti. Näiteks teatas Venemaa poliitik Vladimir Žirinovski teatas enne intervjuud näiteks, et käis Eestis pulmareisil.

Küll aga oli Moskvas filmimisel ka mitmeid piiranguid ning ühel juhul saadeti eestlastele isegi koerad kallale. “Kuna Eesti saatkonnas saadi valesti aru, kus vanglas on Eston Kohver, siis me ei läinud mitte Lefortovo vanglasse, vaid Butõrka vanglasse filmima ja seal vanglas tekkis paanika, et mingisugused inimesed filmivad väljaspool vanglat ja korraga märkasime, et meie poole tullakse lausa koertega,” rääkis Raud.

Moskva suurte plussidena tõi ta välja kultuurielu ja sajad teatrid, mida vähemalt kümme korda külastatud sai. “See kultuurielu on seal ikkagi väga värvikas, aga kui kultuurist rääkida, siis muidugi poliitilisi allegooriaid teatrilaval eriti näha ei ole, see on Venemaal ikkagi ilusti kontrolli all.”