"PS! Nunnupilte kõnealustest "vastarmunutest" oleksin võinud klõpsida näiteks Brüsseli konverentsil märtsis 2013 oma mobiiliga palju tahes. Kui oleksin teadnud, mis järgneb, oleksingi klõpsinud," kommenteerib Masso presidendi pulmi sotsiaalmeedias nii ise väljendatud mõttena kui ka mitmetes tekkinud virtuaalaruteludes.

Kaks aastat, kaks kuud ja kaks päeva Ilvese nõuniku ametis olnud Masso tuletas presidendi kihlumise valguses avaldatud artikliga meelde, et ka Toomas Sildam on kinnitanud, et Ieva on presidendi "vana sõber". "Võib-olla pidas mingi rühm inimesi vajalikuks pakkuda meediale ebamugavate küsimuste ja võimaliku rahvusvahelise skandaali vältimiseks kohalik pseudoskandaal, ohutu just seepärast, et see oli vajadusel üheselt ümberlükatav? Võib-olla ei pidanud presidendiloss paljuks ohverdada presidendi nõunikku, et üks tegelik suhe enneaegu avalikkusse ei lekiks?" mõtiskles Masso.

Ieva rääkis LP-le antud intervjuus, et neid viis Toomasega kokku ühine töö. "Läksin välisministeeriumi tööle juba 1997. aastal, tegelesin Baltimaade NATO-sse vastuvõtmise küsimustega. Siis oli väike hulk inimesi, kes selle eesmärgi täitumisse uskusid. Neil olid ühesugused vaated, väärtushinnangud, eesmärgid. Toomas oli oma ametiposti tõttu üks neist."

Naise sõnul hakati lähemalt suhtlema möödunud suvel. "Pole saladus, et tema kodutalu asub Läti piiri lähedal. Side kahe vaba inimese vahel, keda ühendavad professionaalsed huvid, viis kohtumisteni. Suve edenedes veetsime tihemini aega koos. Saime aru, et need väärtushinnangud, mis meid töises plaanis ühendavad, ühendavad ka inimlikus plaanis. See aeg viis meie suhte teise dimensiooni."