"Pürgimise tahe on minus tugevalt sees. Abikaasa, tütre või pojaga koos saan ikka väljas käia. Tahaksin muidugi rohkem ja pikemalt. Ja päris üksi on mul siiski riskantne välja minna," kirjeldab ta oma tervislikku seisundit ning lisab, et vahetult pärast insulti oli vähe neid, kes uskusid, et ta veel jalule tõuseb. "Jonnaka inimesena tahaks muidugi rohkem ja paremini!" kinnitab ta.

Olgugi et endise peaministrina oleks Laaril praegusele peaministrile palju õpetada, ei suhtle ta Taavi Rõivasega isiklikul tasandil. "Kuidagi imelik oleks minna peaministri uksele koputama ja öelda: kuule, ma tahan sulle nüüd hirmsasti nõu anda. Selline asi lihtsalt ei kõlba. Kui peaminister tahab ise midagi küsida, siis loomulikult. Aga see saab olla vaid tema enda initsiatiiv," leiab Laar ja nendib, et põlvkonnavahetuse toimumine on vältimatu, kuna Keskerakonna näide on liialt kurb ilmestamaks, mis juhtub, kui seda ei toimu.

"Maailmavaateliselt võib mul ju hea meel olla selle üle, et Keskerakond jääb isolatsiooni. Jumal hoidku selle eest, kui Keskerakonna ideed Eestis võimule pääseksid! Aga ma vaatan inimesi ja inimestest on sellises olukorras alati kahju," analüüsib ta, tõdedes samas, et üks põhjust, miks ta poliitikasse ei naase, on vältida Eesti poliitikas dinosauruste õilmitsemist.