Ta on meedias öelnud, et usk jumalasse aitab tal oma uue eluga toime tulla ja ta tunneb kirikus käimisest suurt rõõmu. Vürtsinna sõber rääkis ajakirjale People, et pühendumus kirikule on printsessi üks olulisemaid prioriteete: "Tänu oma usule on ta leidnud hingelise tasakaalu. Elu nõuab Charlenilt palju - ta peab olema vürst Alberti abikaasa, hea ema kaksikutele ja samas peab ta olema glamuurne Monaco vürstinna."

Samuti on vihjatud, et elu vürst Albertiga ei pruugi olla kõige lihtsamate killast. Enne abiellu astumist oli ta tõeline elumees, kellel oli romantilisi suhteid rohkem kui tema ema Grace Kelly kroonis kive. Näiteks on Albertit seostatud näitleja Gwyneth Paltrowga, pesumodell Victoria Silvstedtiga, supermodell Naomi Campbelliga ja loendamatute teiste näitleja- ja modellihakatistega. Tema voodist on käinud läbi ka stjuardessid ja teisejärgulised moeloojad.

Enne Charlene`i ja Alberti laulatust aastal 2011, püüdis naine väidetavalt Monacost kolmel korral põgendeda, et mitte abiellu astuda. Väidetavalt takistati teda ja oma pulmaäeval oli Charlene kõike muud kui õnnelik. Paljude hämminguks nuttis naine laulatusel palju ja oli justkui transis. Samuti pidi Charlene neelama alla selle, et enne pulmi tuli ilmsiks, et Albertil pole mitte üks vaid kaks salalast. Pulmakülaliste seas oli värsket paari tulnud õnnitlema ohtralt vürsti endisi armukesi, nende seas näiteks Victoria Silvstedt.

Kuid mõnda aega puhuvad palees rõõmsamad tuuled. Vürstinna Charlene ja vürst Alberti kolm aastat kestnud abielu on toonud nendele kaks last - aastal 2014 detsembris sündisid perele kaksikud - poeg Jacques ja tütar Gabrielle.

Muide, esmaspäeval Rooma paavst Francisega kohtuv Monaco vürst Albert II ja tema abikaasa printsess Charlene pakuvad suurt põnevust katoliku kiriku kuninglikele vaatlejatele. Nimelt on printsess Charlene üks nendest seitsmest kuninglikust naisest, kes võivad paavstiga kohtudes kanda valget. Põhjus selles, et printsess Charlene on katoliiklane. Seega sobivad omal kombel mood ja usk omavahel hästi kokku!