Tuli välja, et naisterahvas oli terve selle aja siin samas Eestis olnud. "Ma ei ole varem nende üleskutset kuulnud. Minuni ei ole see jõudnud," põhjendas Ly Aigro ETV saates "Hommik Anuga", miks ta end alles nüüd näole andis.

Ly sõnul kuulis ta laulu esimest korda alles 2007. aasta tantsupeol. "Tantsupeo esimene etendus, reede õhtu. Ma olin kodus, telekas mängis, ma kõndisin sealt mööda, pakkisin asju, et järgmine päev maale sõita," meenutas ta.

Aigro istus hetk enne "Jälgede" esitust korraks televiisori ette ning märkas kummaliselt tuttavaid sõnu. "Esimene rida ei öelnud mulle midagi, teise ajal jäin korraks kuulama, kolmas ja neljanda ma ütlesin peas ise ette," kirjeldas Aigro, kelle sõnul oli tal sel hetkel külma jääkuubiku tunne, mis jooksis mööda selga alla.

Luuletuse algne pealkiri oli hoopis "Öövarjud". Inspiratsiooni ammutas Ly Dionne Warwicki loost "Heartbreaker", mida ta raadiost tollel ajal kuulis.

Pärast laulu avastamist vaatas Ly Jääääre esinemisaegu ja mõtles bändi kuulama minna, kuid miskipärast ta ühelegi kontserdile ei jõudnud. Ly kohtus nendega esimest korda alles ETV saates "Hommik Anuga".

Sööt tunnistas saates, et Aigrost on tal esmakohtumisel väga hea mulje: "Ma olin kogu aeg ette kujutanud, et selle loo on kirjutanud üks kena, kaunis daam. Siis ma mõtlesin küll, et tüdruk."