Leidub neid, kes andestavad ja otsustavad vaatamata sündmustele koos edasi minna. Kuid leidub ka neid, kes ei suuda juhtunut andestada ning jätkavad oma eluteed üksinda. Viimane variant kehtis ka Roberti puhul.

Robert oli koos oma abikaasaga veetnud seitse vaimustavat aastat, kui korraga kõik pea peale pöördus. Tema armastatud naisest oli ühtäkki saanud töönarkomaan, kes kogu oma vaba aja veetis nutitelefonis. Selline käitumine polnud aga sugugi Roberti naisele kohane ning valmistas mehe suurt peavalu. Rõõmus naine, kes eelnevalt ühiseid matkaretki plaanis ning tööd tegi pigem hobi korras, oli korraga nüüd kodus väsinud tööloom, kes vabal ajal midagi teha ei soovinud. Iga tööpäeva õhtul tegi naine hoogsalt ületunde ja saabus koju alles hilisõhtuti.

Kui mees muret tundis ning helistas naise töökaaslastele pärides abikaasa kohta aru, väitsid nad, et naine on juba ammu lahkunud. Õhtul koju saabunud naine aga naeris ning ütles, et see on vaid labane nali, mida nad üksteise kulul teevad. Robert leppis naise selgitusega, kuid hinge jäi närima kahtlus. Viimane piisk karikasse oli aga mehe jaoks paar päeva hiljem, kui naine lahkus kodust hommikul kell 9, et piima hankida ja saabus tagasi ilma piimata alles kell 4 päeval.

Mees otsustas pöörduda eradetektiivi poole, kes aitaks asjades selgusele jõuda ning uuriks välja, millega naine tegelikult tegeleb. Ei möödunud kaua, kui detektiiv kinnitas mehe kohutavaid kahtlusi. Naisel oli tõepoolest afäär teise mehega.

Murtud südamega mees otsustas järele mõelda ning leidis, et selle suhtega ta enam jätkata ei suuda. Ta teadis, et naine kindlasti eitab petmist, mis muudab lahutusprotsessi pikaks ja piinarikkaks. Seetõttu otsustas ta hankida vajalikud tõendid ning alustas vaikselt uue elukoha otsimist. Naine aga jätkas talle seni valetamist ja keerutamist, teadmata, mis teda ees ootab.

Päev ennem naise sünnipäeva tegi naine mehele kummalise ettepaneku, et too sõidaks linnast välja vanemate maakoju. Naise suurim soov oli tema sõnul veeta oma sünnipäev rahus ja vaikuses, üksinda lõõgastudes. Kuigi mees pakkus sünnipäeva puhul välja ühiseid tegevusi, keeldus naine kategooriliselt ning mainis, et mees ei tuletaks talle meelde tema vanusenumbrit. Nõnda saigi otsustatud, et mees sõidab vanemate maakoju külla.

Järgmise päeva lõuna ajal end sättides lootis mees sisimas, et naine ehk soovib tõepoolest asjade üle järele mõelda. Tema heatahtlikud mõtted aga katkesid, kui ta märkas riidekappi peidetud šhampanja pudelit ning küünlaid. Ta vihastus. Kas naine oli tõesti nii jultunud? Kui mees algselt oli veel sisimas häid lootusi hellitanud ning naisega häid suhteid soovinud säilitada, siis nüüd muutis ta meelt. Ta sõitis vanemate koju, kuid tee peal helistas naise vanematele, tuttavatele ning sõpradele, et naisele sünnipäeva üllatuspidu korraldada. Kõik kiitsid üllatuspeo mõtte heaks.

Kui nad kõik koos järgneva päeva varajasel hommikul uksele ilmusid, jagus üllatust tõepoolest kõigile. Naise ema pillas ehmatusest tordi maha, sõprade suud vajusid suureks ümmarguseks oo-ks, naine asus hüsteeriliselt nutma ja armuke üritas meeleheitlikult riideid selga tõmmata. Ütlematagi selge, et see oli üks parimaid kingitusi, mida mees oma elujooksul oli teinud ning lahutus kujunes äärmiselt lihtsaks.

Allikas: elitedaily.com