"98 meeldejäävaimat hetke" on Eesti vabariigi 98. aastapäevale pühendatud lugude sari, milles Publik reastab tähtpäeva eel iga päev seniste vastuvõttude säravaimaid hetki.

*

1. Pesudisainer Kriss Soonik tõmbas punasel vaibal kõigi pilgud endale roosa kleidiga, mida kroonis fantastiline juustest tehtud lips. Täiesti geniaalne! Londonist Eestisse peole tulnud Kriss Soonik ja tema kaasa, TransferWise looja Kristo Käärmann mõjusid presidendi vastuvõtul kui värske tuuleiil.

2. Esileedina kasutas Evelin Ilves alati võimalusi tutvustada kodumaa helgemaid ehtekunstnikuid. Kõige eredamalt jääb meelde Jõhvi kontsedrimajas toimunud presidendi vastuvõtt, kus Evelin kandis Arne Niidu loodud kleidi juurde massiivseid ehteid. Eelkõige jäid silma Evelini ainulaadsed kõrvarõngad. Evelin on alati armastanud suuri kõrvarõngaid.

Evelin Ilves

3. Poliitik Andrus Ansipi abikaasa Anu eelistab alati kodumaiseid ehteid. Vaadake, kui nutikalt on lahendatud kleidi lahtine selg, mille võtab kokku kuldne aksessuaar, mis haakub omakorda käevõruga.

Andrus ja Anu Ansip

4. Poliitik Keit Pentus-Rosimannus on sageli kandnud kleite, mis on pälvinud moekriitikute positiivse tähelepanu, kuid möödunud aastal lõi habras kaunitar oma rõivastusega inimesed pahviks. Lähemal uurimisel selgub, et tegu oli Ukraina rahvarõivastega, täpsemalt hutsuulide rahvariietega. Keit kandis kogu komplekti kaunilt välja ja erilist tähelepanu saab peakate, mida kannaksid niisama ka paljud fashionistad.

Keit Pentus-Rosimannus ja Rain Rosimannus

5. Lai kaelus ei vaja tingimata kaelakeed. Poliitik Marko Mihkelsoni elukaaslane Triin Ploomipuu on paistnud silma alati peene maitsega. Näiteks helelilla kleidi juurde kandis vandeadvokaat Ploomipuu lihtsaid pärleid. Tema lavendlikarva kleiti kaunistas hoopis kerge jume.

Triin Ploomipuu

6. Poliitik Kadri Simson kannab sageli jõuliseid ehteid. Publiku lemmikud on need massiivsed ja samas nii haprad kõrvarõngad, mis mõjusid Simsoni musta pitskleidiga oivaliselt.

Kadri Simson

7. Poliitik Juhan Partsi elukaaslane Daisy Tauk on hiilgav näide sellest, et presidendi vastuvõtu rõivastus ei alga mitte ainult kleidist ja kingadest, vaid mantlist kuni kinnasteni. Pilk puhkab, kuidas kuninglik Daisy kannab punaste kinnaste juurde bordoo värvi kotti ja kõik detailid muutuvad omavahel justkui täiuslikuks sümfooniaks.

Juhan Parts ja Daisy Tauk

9. Vähem on rohkem! Täpselt nii mõjub Tiit Vähi abikaasa Raine-Lea kreemja kleidi peal lihtne sõlg. Hõbedane sõlg haakub omakorda hõbedase kotiga ja kotike hõbedaste kingakestega.

Tiit ja Raine-Lea Vähi

8. Luisa Värgil on alati olnud vastuolulised valikud. Kuid ühes võib kindel olla — igal aastal on tal mõni üllatus varuks. Kelmikas valik oli punane kleit ja lillad Lady Gagalikud kingad. Esialgu tekkis küll küsimus, kas nendega pole mitte ohtlik kõndida, kuid hiljem lõi Luisa nendes ka tantsu. Braavo!

Luisa Värk

10. Näitleja Kersti Kreismanni šiki punase kostüümi juures annab i-le täpi kuldne vintage käekott. See on parajas suuruses, kuhu mahub sisse kogu arsenal, mida üks naine presidendi vastuvõtu jooksul vajab. Lisapunktid tulevad julge poisipea eest!

Kersti Kreismann