Maskiballi korraldustiimi kuulusid õpilased Parksepa Keskkoolist, Vastseliina ning Võru Gümnaasiumist. Üheks balli eesmärgiks oligi ühendada Võru maakonnas asuvate koolide gümnasiste – pole just palju üritusi meie maakonnas, mis tooks nad kõik kokku. Korraldustiimi moto oli, et kui midagi teha, siis suurelt – nõnda otsustatigi korraldada just nimelt maskiball, kuna see on parajalt salapärane, mänguline ja äärmiselt glamuurne.

Külalised hakkasid saabuma 18:30 Kungla Puhkpilliorkestri saatel ning balli avas 19:00 Parksepa Keskkooli direktor Ilmar Kesselmann. Õhtujuhtideks olid Sander Lebreht, kes on hetkel ajateenija, ning Oliver Kaiv – Parksepa Keskkooli gümnasist. Üritusel lõi kaasa ligi 200 gümnasisti üle terve Võrumaa. Tantsuks mängis Tartu Levimuusika Orkester, kes oma professionaalsusega suutis tantsima panna ka kõige arglikumad paarid. Rahva seas liikus ringi mustkunstnik Aleksandr Zamashka, kes jättis nii mõnegi triki-ohvri päris pikaks ajaks kukalt kratsima. Peaesineja eel asus lava soojendama koolibänd „Avangardium“. Õhtu kulminatsiooniks oli otseloomulikult 2001. aasta Eurovisooni võitja, üks eesti armastatumaid ja hinnatumaid artiste Tanel Padar koos Tomi Rahulaga! Ballilised võtsid Tanel Padari vastu sooja südamega ning tulihingeliselt laulsid kaasa kõiki laule, mida vähegi suutsid. Ka Tanel Padar tundis end Parksepa Keskkoolis hästi ning sõnas, et tegemist oli ühe parima koolisündmusega, kus tema osalenud on. Samuti lisas Tanel, et kui tema koolis oleksid olnud nii pikad koridorid, oleks temast kindlasti saanud tippsportlane.

Suurejoonelist maskiballi jäädvustasid noored ja andekad fotograafid Anett Hallap ja Johan Hallimäe ning omal käel pildi tegemiseks oli kohal FotoBOX, mis osutus nõnda populaarseks, et järjekord selle taga püsis terve ürituse vältel. Maskiballil oli võimalik külastada kohvikuid, millest üks oli pariisiteemaline ning kus hubasust lõid oma kooli õpilased-Rasmus Saar, Teele Lumi ja Helery Luik. Head abilised 8. ja 9. klassist: Eliise, Andra, Kaili, Sten- Robin ja Lauri vastutasid kogu sündmuse vältel külaliste heaolu eest. Sündmuse turvalise õhkkonna lõid Sven ja Siim- Sander.Üritusel olid kohal ka külalised Moskvast, kes olid tõeliselt lummatud maskiballi atmosfäärist. Sündmust oli võimalik jälgida ka otseülekandena YouTube-st, mille eest hoolitsesid tublid Parksepa Keskkooli IT-huvilised põhikooli õpilased Antti Leppiku juhendamisel.Maskiballi ülekannet on veebikeskkonnas YouTube jälgitud juba üle 1300 korra. Suurepärase etteastega astus lavale tantsutrupp Showtime, õhtu lõpetas tuleteater Zerkala ning uhke ilutulestik. Enne kojuminekut sai iga külaline mekkida maitsvat kooki.

Sündmuse kordaminekut toetasid mitmed ettevõtted ja eraisikud üle Eesti, kes panustasid balli toimumisse.

Mõeldes suurelt ja unistusi ellu viies sai reaalsuseks imeilus muinasjutt, mille kaja jääb kauaks kestma!

Suur-suur aitäh kõikidele balli külalistele, korraldajatele, esinejatele ja toetajatele!

Korraldajate nimel
Hedvig Andrejev
Parksepa Keskkooli abiturient