Vasakukäelised saavutavad paremaid tulemusi spordis

Vasakukäelisteks eeliseks on see, et nad saavad eelnevalt paremakäelistega harjutada ning neil on oma vastaseid kergem üllatada, vallates mõlemat kätt. Näiteks vasakukäelised on väga edukad pesapallis, poksis, hokis, vehklemises ja lauatennises.

Vasakukäelistel on kõrgem IQ

Vasakukäelisi on vähem kui 10% elanikkonnast, kuid kummalisel kombel kuuluvad just vasakukäelised väga intelligentsete inimeste hulka. Näiteks üliintelligentsete inimeste klubi Mensa liikmete hulgast on juba 20% vasakukäelised.

Teadlased arvavad, et vasakukäelised kasutavad regulaarselt mõlemat ajupoolkera, töödeldes seeläbi rohkem informatsiooni. Näiteks tuntud presidendid Clinton, Bush ja Obama on just vasakukäelised. Samuti ka tuntud kunstnikud da Vinci ja Michelangelo.

Vasakukäelised teenivad rohkem raha

Uuringute kohaselt teenivad vasakukäelised 13% rohkem raha, kui paremakäelised kolleegid. Eriti peab see paika just meeste puhul.

Vasakukäelised näevad vee all

Kummalisel kombel kohanevad vasakukäelised kergemini veealuse maailmaga. Nimelt suudavad nende silmad paremini vee all näha ja pilti tajuda. Kuigi sellel pole otsest põhjendust leitud, arvavad teadlased, et vasakukäeliste aju on kohanemisvõimelisem.

Vasakukäelised on paremad rööprähkeldamises

Vasakukäeliste aju sunnib neid mõtlema tavapärasest kiiremini. Kiirem mõtlemine loob jällegi eelise teha mitut ülesannet korraga ja võimet töödelda korraga rohkem informatsiooni läbi.

Vasakukäelised on edukamad mängurid

Nagu spordiski, suudavad vasakukäelised ka arvuti ja videomängudes kiiremini paremaid tulemusi saavutada. Nad töötlevad läbi rohkem informatsiooni ja suudavad kergema vaevaga kõigele õigel hetkel reageerida.

Vasakukäelised on paremad juhid

57% vasakukäelisi sooritab esimesel korral liiklusteooria ja sõidueksami, kui paremakäeliste puhul on see protsent vaid 47. See on päris hammastav, arvestades asjaolu, et enamik autosid on loodud just pigem arvestades paremakäelisi.

Vasakukäelised on kiiremad trükkijad

Standardse QWERTY klaviatuuri puhul saab kirjutada 3400 sõna vasaku käega ning 450 vaid parema käega, mis teeb vasakukäelistest kiiremad trükkijad ja paremad klaviatuuri haldajad.